Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Külföldön is bemutathatja az Erste a magyar mobilfizetési alkalmazást

2014/03/14. - írta: Mobilpénztárca

Március elején számoltunk be arról, hogy az Erste Bank elindította mobilfizetési alkalmazását, amit a magyar Cellum Csoport fejlesztett ki. A Mobilfizetés Blog most izgalmas részleteket is megtudott az applikáció születéséről.

Mit tud az Erste Mobilepay?

  • az alkalmazást letöltő ügyfelek okostelefonjuk segítségével fizethetnek be postai sárga és fehér csekkeket

  • egy gombnyomással utalhatnak pénzt ismerőseiknek a telefon névjegyzékéből kiválasztott telefonszámra

    a parkolási díj is rendezhető, az autópálya-matrica vásárlás is pár másodperc alatt elvégezhető

    a mobilegyenleg is feltölthető mindhárom szolgáltató esetében.


Az Erste MobilePay egyik legnagyobb újdonsága, hogy képessé teszi a felhasználót, hogy mobiltelefonjáról egy másik mobiltelefonra küldjön pénzt biztonságosan, néhány kattintással. Mindehhez még az sem feltétel, hogy a pénzküldemény címzettje rendelkezzen a mobil-applikációval (hamarosan külön posztban foglalkozunk a Pénzküldés funkcióval itt, a Mobilfizetés Blogon.)

A Cellum nyerte a pályázatot

Az Erste Bank még 2013-ban írt ki tendert tesztelt, bizonyítottan jól működő és biztonságos ún. távoli mobilfizetési technológia szállítására. A pályázatot a magyar Cellum Csoport nyerte, megelőzve más európai, amerikai és indiai mobilmegoldásokat fejlesztő gigászokat. A mobilfizetés egy fiatal iparág, ahol a Cellum a 14 éves történetével kiemelkedően tapasztalt játékosnak számít. Az Erste Bank Magyarországon most bevezetett mobilfizetési megoldását további „Erste-országok” követhetik.

erstemp2.jpg


Az Erste MobilePay március 3. óta érhető el az Erste Bank azon ügyfelei számára, akik iOS- vagy Android-alapú okostelefonnal rendelkeznek. Az alkalmazás egy sor hasznos funkciót kínál: segítségével befizethetjük számláinkat, feltölthetjük telefonegyenlegünket, valamint telefonunk GPS-funkciója segítségével parkolhatunk, és autópálya-matricát is vásárolhatunk. Ezen felül Magyarországon elsőként az Erste MobilePay kínál biztonságos pénzküldési lehetőséget telefonról telefonra.


"Egy pénzintézetnek a legmagasabb szintű biztonság kell, nekünk pedig ezen a területen vannak a legjobb referenciáink.” – mondta el Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója. „A banki szintű biztonságot a Cellum által kifejlesztett un. „eltört titok” technológia garantálja, ami már évek óta hibamentesen működik. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen tekintélyes pénzintézet, mint az Erste, minket választott partnerül."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr875858415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BUBIBU 2015.02.15. 22:36:04

Sajnos nem érdemes letölteni, az alkalmazás gyakorlatilag semmit nem ér. Csekkhez kell a napfény, nem fókuszál, még közepes szintű telefonnal is nehézkes, gyakorlatilag működésképtelen, a limiten túli csekkfizetést nem lehet újraindítani. A parkolás megbízhatatlan. A mobilszámra utalás egyenlőre viccnek tűnik, ahova meg akinek utalnék, ahhoz inkább bankszámla kellene, mellé kellene ezt is tenni - meg a limitmódosítás lehetőségét is.
süti beállítások módosítása