Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

PayPal <3 Android Pay

2017/04/21. - írta: Mobilpénztárca

Végre megtörtént a bejelentés, amire az iparágban biztosan sokan vártak már: pár héten belül PayPal-egyenleg terhére is lehet majd fizetni Android Payjel.

androidpay_paypal_hero_new_e35d76c0_fill-1000x500.pngA PayPal tavaly nyáron megállapodást kötött előbb a Visával, majd pár héttel később a MasterCarddal is. Már akkor tudhattuk, hogy az internetes fizetési óriásként ismert (de valójában évek óta a mobilfizetésben is egyre jobban nyomuló) vállalat készül valamire, mivel kiderült: a kártyatársaságok lehetővé fogják tenni a PayPal-egyenlegek tokenizálását.

Egy tokenizált PayPal-egyenleg egy bolti bankkártyaterminál számára úgy tűnik, mintha bankkártya lenne. Az ún. EMV-token technológiára épül az Apple Pay és az Android Pay is, idehaza pedig a Gránit Pay használta elsőként. A tokenizációról bővebben korábbi írásunkban olvashatsz.

A korábbi hírek szerint a P2P pénzküldésre szolgáló Venmo lett volna az első PayPal-szolgáltatás, ami használja az EMV-token technológiát, azonban a héten egy váratlan bejelentés érkezett: a Google mobilfizetési szolgáltatása, az Android Pay fogja elsőként támogatni a PayPal-egyenlegek használatát. A bejelentés szerint a felhasználók hamarosan hozzáadhatják az Android Pay alkalmazásban a PayPal-egyenlegüket. A TechCrunch értesülései szerint később azonban arra is lehetőség lesz, hogy a felhasználó ugyanazzal a lendülettel a PayPalben regisztrált bankkártyáit automatikusan hozzáadja az Android Payhez.

Ezzel az Androidos felhasználók PayPal-egyenlegük terhére fizethetnek majd egyetlen gombnyomással minden boltban és minden alkalmazásban, ami elfogadja az Android Payt fizetési módként. A PayPal tehát egyre aggresszívebben terjeszti ki az elfogadói hálózatát. Persze a szokásos probléma itt is felmerül: a bejelentés szerint az újdonság egyelőre csak az amerikai felhasználókat érinti.

A PayPal stratégiája persze nem új és nem is egyedülálló; a különböző fizetési rendszerek összekapcsolására számos példát találunk világszerte. Hazánkban például ilyen volt, amikor a Mastercard és az OTP Bank összekapcsolta a MasterPasst és az OTPayt. Ami a jelen esetben igazán újszerű, hogy egy nem bankkártyás fizetési szolgáltatót engednek rá a bankkártyahálózatra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr6912441053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása