Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

MobilePay: komplex mobilfizetési megoldás az Erstétől és a Cellumtól

2014/03/04. - írta: Mobilpénztárca

Izgalmas időszak előtt állunk a mobilfizetés, mobilbankolás szempontjából: komolyan felpörögtek az események 2014-ben. A legfrissebb bejelentés szerint Magyarországon elsőként indította el komplex mobilfizetési szolgáltatását márciustól az Erste Bank, MobilePay néven. Az alkalmazást letöltő ügyfelek okostelefonjuk segítségével sorban állás nélkül fizethetnek be gépi kitöltésű postai sárga és fehér csekkeket, valamint egy gombnyomással utalhatnak pénzt ismerőseiknek a telefon névjegyzékéből kiválasztott telefonszámra. Az alkalmazással a parkolási díj is rendezhető, az autópálya-matrica vásárlás is pár másodperc alatt elvégezhető, illetve a mobilegyenleg is feltölthető mindhárom szolgáltató esetében.


Magyarországon elsőként, március 3-án indította el a kényelmes és gyors ügyintézést biztosító mobilfizetési szolgáltatását az Erste Bank Hungary Zrt. - tudta meg a Mobilfizetés Blog. Az okostelefonokra kifejlesztett egyszerű, gyors és biztonságos online fizetési megoldásokat kínál.

Az új szolgáltatás fejlesztését Európa egyik vezető mobilfizetési megoldásokat szállító szolgáltatója, a magyar tulajdonú Cellum-csoport végezte. Az Erste MobilePay a Cellum banki szintű fizetési biztonságot garantáló technológiájával működik.

A részletek

Az ügyfelek okostelefonjuk segítségével egyszerűen és gyorsan bonyolíthatnak különböző pénzügyi tranzakciókat. Így sorban állás nélkül fizethetik be csekkjeiket, indíthatnak parkolást bármely megadott rendszámra, vásárolhatnak autópálya-matricát, vagy tölthetnek fel feltöltőkártyás mobiltelefonszámot.
erste.jpg


A csekkbefizetési funkcióval a gépi kitöltésű sárga és fehér csekkek egyaránt befizethetőek. A csekk típus kiválasztását követően a telefon kamerájának segítségével tudják az ügyfelek a csekken található adatokat beolvasni. A beolvasott adatok a képernyőn automatikusan megjelennek az ügyfél számára, mely kiegészíthető közleménnyel. Az adatok ellenőrzését követően az ügyfélnek már csak annyi teendője van, hogy kiválassza azt a bankkártyát, amellyel a fizetést indítani kívánja. A szolgáltatás további fontos kényelmi funkciója, hogy a számlatulajdonosok a MobilePay segítségével pénzt utalhatnak akár más pénzügyi szolgáltatónál bankoló ismerőseiknek is a kedvezményezett számlaszámának ismerete nélkül úgy, hogy egyszerűen kiválasztják okostelefonjuk telefonkönyvéből a kedvezményezett telefonszámát.

Ki tudja használni?

A MobilePay az Erste Bank minden olyan lakossági ügyfele számára elérhető, aki rendelkezik a bank által kibocsátott lakossági forintalapú bank- vagy hitelkártyával. A szolgáltatás igénybevételéhez külön szerződést sem kell kötni, elegendő a bankkártya igénylésekor már megkötött bankkártya vagy hitelkártya szerződés.

Az Erste MobilePay alkalmazás Android 2.2 és iOS 6.0 verziójú, vagy annál frissebb operációs rendszerű okostelefonokra tölthető le a Google Play-ből vagy az AppStore-ból. Az alkalmazás funkciói a letöltést és regisztrációt követően elérhetővé válnak, azonban fizetési tranzakció indításához legalább egy bankkártyát is regisztrálni kell a felhasználónak. A MobilePay letöltése ingyenes, az ügyfeleknek a kártyaregisztráció egyszeri díját kell megfizetniük, melyet azonban a bank akciós jelleggel, annak visszavonásáig elenged.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr125842953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása