Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Már Magyarországon is használható az Apple Pay

2016/07/18. - írta: Mobilpénztárca

Néhány héttel azután, hogy a rivális Samsung Pay spanyolországi érkezéssel megkezdte Európai hódító útját, az Apple Pay, az Apple nagy érdeklődéssel várt mobiltárcás fizetési rendszere is nagy erőkkel terjeszkedik Európában. A megoldás megérkezett Svájcba, amely már a második európai ország, ahol a mobilfizetési megoldás hivatalosan is elérhető. Sőt, mint a Mobilfizetés blog megtudta, egy trükkel már egész Európából, így Magyarországról is használhatóvá vált az Apple Pay, bár ennek használatát főleg csak a téma iránt fokozottan érdeklődő olvasóinknak ajánljuk.

A svájci bevezetést még júniusban, az Apple a nemzetközi fejlesztői konferenciáján ígérte meg, amely a jelek szerint tartotta a szavát, és a VISA valamint a Mastercard kártyatulajdonosok számára is lehetővé teszi, hogy a kártyáikat felvigyék a mobiltárcába, és ezt követően a kereskedőknél Apple-márkájú, NFC-képes telefonjukkal vagy Apple-ös okosórájukkal egy egyszerű érintéssel, akár a fizikai bankkártyájuk jelenléte nélkül is fizethessenek. 

A szolgáltatást a Bonus Card, a Cornercard és a Swiss Bankers ügyfelei tudják igénybe venni, és többek között olyan kereskedőknél tudnak így fizetni mint az Aldi, a C&A, a Spar, de a Lidl is csatlakozik nemsokára az Apple Pay mobiltárcás elfogadóhelyek közé.

apple_pay_svajc.jpg

Az Apple egyébként nagy erőkkel dolgozik az Apple Pay projekten, hiszen Kanadában és Szingapúrban is zajlik éppen az Egyesült Államokban még 2014-ben, az iOS 8 megjelenésekor, majd azután Ausztráliában, Kanadában, Kínában és az Egyesült Királyságban elindított szolgáltatás fejlesztése. A fő hangsúly egyébként most Ázsián és Európán van, de az Apple célja, hogy minden fontos piacon megjelenjenek vele – derült ki Jennifer Baileynek, az Apple Pay vezetőjének korábbi szavaiból.

Az Apple azt is ígérte a már említett júniusi nagy fejlesztői konferenciáján, hogy Franciaországban és Hong Kongban is indulnak nem sokára az Apple Pay-jel. Ennek pontos időpontja azonban egyelőre nem ismert. 

Így használható Magyarországon

Létezik egyébként egy trükk, lényegében egy hack, amivel egyébként más európai országokban, így Magyarországról is használható az Apple Pay: a Wirecard cégnek van ugyanis egy applikációja boon néven, amellyel virtuális MasterCard egyenleget nyithatunk, és ezzel már most használható az Apple Pay. Ez a megoldás azért tud működni, mert a hátterében egy brit bankkártya áll, márpedig Svájcot megelőzően már az Egyesült Királyságban bevezették az Apple Payt. A trükköt persze csak a téma iránt fokozottan érdeklődő fanatikusoknak, illetve tesztelőknek ajánljuk bátor szívvel, mivel nemzetközi tranzakciókról lévén szó, elég drágák a tranzakciók a valutaátváltás miatt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr288898394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása