Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Elkezdte európai hódítóútját a Samsung Pay, és jön a Samsung Pay Mini is

2016/06/10. - írta: Mobilpénztárca

Samsung Pay ante portas. Vagyis a Samsung Pay már Európa kapuit ostromolja. Az egyik legnépszerűbb mobiltelefongyártó-márka mobilfizetési megoldása a héten megérkezett Spanyolországba. Egyébként a márka szintén a napokban debütál a Samsung Pay Mini szolgáltatással, ami nem csak Samsung készüléktulajdonosok számára lesz elérhető, és online fizetésre szolgál.

samsung-pay2.jpg

A Samsung Pay mobilfizetési rendszer korábban már sikeresen debütált Dél-Koreában, az Egyesült Államokban és Kínában, Európában viszont Spanyolország az első ország, ahol elérhetővé válik. A spanyol piacon egyébként a Samsung Pay az első ilyen típusú mobilfizetési szolgáltatás, elterjedését pedig nagyban segítheti majd, hogy a Samsung Pay minden olyan helyen használható lesz, ahol érintés nélkül lehet hitelkártyával vagy bankkártyával fizetni, tehát azokban a boltokban, ahol PayPass logó látható, az NFC-képes Samsung mobiltelefonokkal (Samsung Galaxy S7, S7 edge, S6, S6 edge és S6 edge+; illetve hamarosan a Galaxy A5 (2016) készülék) kiválthatóak lesznek az eddigi fizetési technológiák anélkül, hogy ehhez a kereskedőknek bármit tenniük kellene. A vásárlók előzetesen regisztrálják a mobiltárcás megoldásba a bank- és hitelkártyáikat, és azután a készülékükkel tudnak fizetni, tehát nem kell maguknál tartaniuk a kártyáikat. A megoldással úgy lehet fizetni, hogy a felhasználó egyszerűen a szolgáltatással kompatibilis okostelefonjának ujjlenyomat-olvasójához érinti az ujját és megtörténik a fizetés. A Samsung Pay egyébként három külön szintet használ a fizetés biztonsága érdekében: ujjlenyomatos azonosítást; a kártyaadatok tokenizációval történő titkosítását valamint a Samsung KNOX-ot, a Samsung mobilbiztonsági platformját. A felhasználók akár 10 bank- vagy hitelkártyát is felvehetnek a Samsung Pay alkalmazásba anélkül, hogy bankjuk további költségeket számítana fel.

Ezen a videón látható, hogyan is működik a Samsung Pay:

 

Máris 200 bank

A Samsung Pay jelenleg több mint 200 jelentős globális, illetve regionális pénzintézet hitel- és bankkártyáival használható. A Samsung Pay támogatja többek között az American Express, a China UnionPay, a MasterCard, a Visa és az Alipay rendszereit. A szolgáltatás már most elérhető a CaixaBank és az imaginBank ügyfelei számára, de hamarosan az Abanca és a Banco Sabadell ügyfelei számára is elérhető lesz. Az El Corte Inglés lesz az első olyan tagságikártya-kibocsátó Spanyolországban, amelynek ügyfelei csatlakozhatnak Samsung Pay fizetési szolgáltatáshoz. A dél-koreai gyártó technológiai partnerként együttműködik a Prado Nemzeti Múzeum Támogatási Programjával is, ennek köszönhetően az ügyfelek ebben a világhírű kulturális intézményben is használhatják a Samsung Pay megoldást. 

A spanyolok többségének több kártyája is van

Egy, az Ipsos piackutató cég által, a Samsung Spanyolország megbízásából elkészített friss kutatás szerint a 35 és 65 év közötti spanyolok fele több mint két hitel- vagy bankkártyát hord magánál a pénztárcájában. A vásárlók 64 százaléka hitel- vagy bankkártyát használ az összes vagy majdnem az összes vásárlásához; ez az arány 71 százalékra nő a 35 és 44 év közöttieknél. A még kényelmesebb és hatékonyabb vásárlás érdekében a spanyolok 58 százaléka szeretne igénybe venni egy biztonságos, egyszerű és széles körben elfogadott mobilfizetési megoldást. A mobilbiztonságot illetően a megkérdezettek 90 százaléka aggódik amiatt, hogy elveszíti készülékét és valaki hozzáfér a kártyája adataihoz, ezért fontos, hogy olyan mobiltárcás megoldásról van szó, ami ujjlenyomatos azonosítást is alkalmaz, ami garantálja, hogy ha a felhasználó mobiltelefonja elvész vagy ellopják, senki nem fog tudni hozzáférni a fizetési adatokhoz.

Indul a Samsung Pay Mini a webes fizetésekhez

Szintén a Samsung Pay-jel kapcsolatos hír, hogy egy május végi cikk szerint még júniusban elindul a Samsung Pay Mini szolgáltatása. A Techtimes cikke szerint a Samsung Pay Mini nem csak Samsung készülékekről működik majd, de Androidon és iOS-en is elérhető lesz, szemben a Samsung Pay-jel. Ez a gyártó nagy fizetési rendszerének „lightosított” verziója lesz, kifejezetten online fizetésre alkalmas. A Techtimes cikke emlékeztet rá, hogy a nagy Samsung Pay az úgynevezett MST (Magnetic Secure Transmission) technológiát használja, míg a Mini nem. A Samsung Pay Mini felhasználói ugyanakkor szintén berögzíthetnek több bank- és hitelkártyát, amivel azután gyors fizetést tudnak megvalósítani a webes vásárlások alkalmával. Ráadásul az applikáció képes eltárolni a bizonylatokat is, így egyszerűen visszanézhetők a tranzakciók. A Mini biztonságáról hat karakter hosszú jelszó és/vagy ujjlenyomatos authentikáció gondoskodik. Az ET News szerint várhatóan a Mininek lesz asztali PC-s verziója is, de csak akkor, ha az Android és az iOS applikációk sikeresek lesznek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr518797592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.06.11. 11:16:02

Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fognak elterjedni ezek a megoldások. Az Android Pay elérhető Angliában, az Apple Pay már egy éve van az angol piacon és idén Spanyolországot akarják meghódítani. Magyarországot persze tervbe se veszik...
süti beállítások módosítása