Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A Google szélesre tárja a mobilfizetés kapuit

2017/06/15. - írta: Mobilpénztárca

Kétmilliárd androidos eszközre hozhatja el a mobilfizetést a Google a frissen bejelentett megoldásával. Mutatjuk a részleteket.

google_io_2b_devices.jpg
Sundar Pichai a Google I/O 2017 konferencián bejelenti, hogy világszerte több mint kétmilliárd aktív androidos eszköz működik. Forrás: Google

„Fizetés Google-lal” néven új szolgáltatást vezet be hamarosan a Google, amivel androidos alkalmazások fejelsztőit célozza. A megoldás lényege, hogy a fejlesztő egyszerűen, minimális munkával beépíthet a saját alkalmazásába egy „Pay with Google” gombot. Ezt bármelyik felhasználó használhatja, akinek van elmentett bankkártyája a Google-fiókjában (pl. a Play áruházhoz).

Míg az Android Pay csak bizonyos országokban és csak bizonyos kártyakibocsátó bankok ügyfelei számára érhető el, addig a Pay with Google-t bárki használhatja, aki hozzáad egy bankkártyát a Google-fiókjához. A megoldás kizárólag Android eszközökön működik, de valljuk be: ez nem kis piac – a Google épp az előző héten jelentette be, hogy átlépte világszinten a kétmilliárd aktív androidos eszköz határát. A mostani lépéssel tehát a Google végre szélesre tárja a mobilfizetés kapuit.

Az új szolgáltatást egyébként az appokon kívül weboldalak is használhatják majd – de ez is csak akkor fog működni, ha a felhasználó androidos eszközön Chrome böngészőt használ (ami továbbra is elég nagy piac). Maga a fizetés bámulatosan egyszerű – a felhasználó rákatting a „Pay with Google” gombra, ezután az Android rendszer feldob egy kártyát, amin ki lehet választani a fizetőeszközt, majd jelszóval vagy ujjlenyomattal lehet jóváhagyni a fizetést. A további előnye pedig, hogy hamarosan lehetségessé válik az integráció a Google Asszisztenssel, vagyis hangutasításokkal is kezdeményezhetünk majd fizetési műveleteket.

Aki szeretné látni a megoldást működés közben, az nézze meg az alábbi videót (sajnos csak angolul érhető el):

Mi kell tehát ahhoz, hogy mi magyarok is elkezdhessük használni ezt a szolgáltatást? Egyrészt szükség lesz olyan kártyaelfogadási szolgáltatóra, aki csatlakozik a Google szolgáltatásához. Másrészt pedig kell majd olyan kereskedő, aki hajlandó lesz kibővíteni a saját appját az új megoldással. (Arról pedig, hogy az Asszisztenssel tudjunk hazai appokat használni, egyelőre még csak álmodunk.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr6812593467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása