Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Tényleg a biztonság miatt nem terjed elég gyorsan a mobilfizetés?

2015/07/31. - írta: Mobilpénztárca

A kereskedők több mint fele gondolja úgy, hogy a mobilfizetés biztonság hiánya komoly akadály a technológia terjedésében - derül ki egy felmérésből.


A SIX Payment Services fizetési szolgáltató kutatása szerint a válaszadók egyharmada úgy véli, a mobilfizetés fejlődésének fékje, hogy jelenleg kevés boltban van lehetőség készpénz nélkül, mobiltelefonnal fizetni.

A kereskedők 43 százaléka szerint az okostelefon-gyártók fogják meghatározni a mobilfizetés jövőjét. A szolgáltató úgy véli, hogy a mobilfizetés terjesztéséhez először ki kell építeni az új technológiai vívmányokkal szembeni bizalmat és a piac szereplői közti együttműködést.

A biztonság mindig is az egyik központi kérdés marad

A mobilfizetésnél gyakorlatilag a kezdeti technológiák megjelenése óta központi kérdés a felhasználói élmény és a biztonság. A csalások kiküszöbölésére különféle módszereket láthatunk, fejlesztőtől, szolgáltatótól függően.

Az Apple Pay és az Android Pay egy úgynevezett EMV tokenizációs szolgáltatást használ. Ez a biztonsági megoldás jelentősen hátráltatja a nagy rendszerek terjedését: kérdéses, hogy mikor terjed el annyira világszerte, hogy globálissá tegye az Apple Pay-t és az Android Pay-t is.

A Cellum, Európa vezető mobiltárca-szolgáltatója viszont a Split Secret (eltört titok) nevű szabadalmaztatott, biztonságos kártyatár- és tokenizációs technológiát használ, ami stabilan nulla százalékos visszaélési rátával rendelkezik.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr497668488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása