Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Már a Facebook Messengerben is lehet pénzt küldeni

2015/07/10. - írta: Mobilpénztárca

Tavasszal számoltunk be arról, hogy pénzküldési szolgáltatást indít a Facebook. A tervek megvalósultak - mutatjuk a részleteket.

A Facebook Messenger vezető fejlesztője június legvégén, saját oldalán jelentette be a szolgáltatás elindulását. A dolog legnagyobb szépséghibája, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el - de iparági értesülések szerint még idén további országokban terjeszkedhet a Facebook pénzküldése.

A szolgáltatás egyébként eléggé egyszerűen használható: a Messengerben rá kell kattintani a dollár ikonra, ki kell választani a küldésre szánt pénzösszeget, és amennyiben a másik fél fogadni kívánja a pénzt, akkor az meg is érkezik a bankszámlájára.

Messenger P2P Payments

We're happy to announce that Messenger person-to-person payments are now available to everyone in the U.S.! Add your Debit Card and pay anyone on Messenger in a few taps. Money goes straight from your checking account to the recipient's checking account. Easy and safe. As always, give it a try it and let us know how we can make even better for you!

Posted by David Marcus on 2015. június 30.


A Facebook hivatalos tájékoztatása szerint a Messengerben pénzt küldhetünk vagy fogadhatunk, ha a fiókunkhoz megadtunk egy betéti kártyát. A kártya adatainak megadása után - biztonsági okokból - beállíthatjuk Facebook-jelszavunk kérését. Nagy gyorsaságra azért ne számítsunk:

a banknak akár 3 munkanapra is szüksége lehet ahhoz, hogy rendelkezésre bocsássa a pénzt.

Nem a Facebook az egyetlen közösségi oldal, amelyik ilyen új technológiával lép piacra: Amerikában a Google is komoly fantáziát lát az egyszerű pénzküldésben, és a Snapchat is próbálkozik hasonlóval. A fejlesztések azonban még meglehetősen messze vannak attól, hogy világszerte használhassák őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr267614134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása