Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Mutatjuk: így lehet pénzt küldeni Facebookon keresztül

2015/04/11. - írta: Mobilpénztárca

Tavaly májusban számoltunk be arról, hogy belép az online pénzküldési piacra a Facebook. A tervekből mostanra lett valóság: mutatjuk, hogy lehet pénzt küldeni a Messengerben.


Hivatalosan is bejelentette a Facebook, hogy elindítja pénzküldési szolgáltatását: bár pontos dátumot még mindig nem tudunk, a világ legnagyobb közösségi oldala a következő hónapokra ígéri a startot - igaz, egyelőre csak Amerikában.

Így működik

A szolgáltatást úgy tervezték, hogy az átutalást néhány kattintással végre lehessen hajtani - ezért az applikáció egy dollár-jellel ellátott gombot fog kapni. A felhasználónak ezután csupán annyi a dolga, hogy a megfelelő chatpartnert kiválassza, az összeget begépelje és a pénzküldést megerősítse.



Az első fizetés alkalmával a bankkártyaadatokat is meg kell adni, az adatokat pedig egy PIN-kód segítségével lehet levédeni.

A Facebook a Visa-val és a Mastercard-dal kötött együttműködést: fontos kitétel, hogy a felhasználók nem használhatnak hitelkártyákat, csak betéti kártyákat. A Facebook ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy több napba is beletelhet, amíg a banki átutalás megtörténik és a pénz a címzett számára rendelkezésre áll.

A Facebook közösségi oldalát jelenleg több mint 1,4 milliárd ember használja, a Facebook Messenger felhasználók száma pedig több mint 500 millió.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr647357748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pontorson 2015.04.12. 09:36:28

Nem túl friss az ötlet, 2012-ben készítette el ezt az IND egy lengyel banknál: www.finextra.com/news/fullstory.aspx?newsitemid=23816

Netuddki. 2015.04.12. 10:12:03

"A Facebook ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy több napba is beletelhet, amíg a banki átutalás megtörténik és a pénz a címzett számára rendelkezésre áll."

Akkor minek is?

Kivancsi 2015.04.12. 11:24:52

fasza....
ha bedől az fb bedől a bankrendszer aztan az egesz világ....
vagy forditva? :) :)
süti beállítások módosítása