Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Minden második ember így fizet a McDonald's-ban: hasít az Apple

2014/11/25. - írta: Mobilpénztárca

Úgy tűnik, egyelőre nem túlzóak azok a jóslatok, amelyek szerint az Apple belépése a mobilfizetési piacra hatalmas dobást jelenthet az iparágnak világszerte.


Az első hetek tapasztalatai alapján úgy tűnik, beváltja a hozzá fűzött reményeket az Apple mobilfizetési rendszere. Beszédes szám, hogy az alkalmazásban regisztrálók száma mindössze 3 nap alatt elérte az 1 milliót, az október 20-i indulás után pedig már 220 ezernél is több bolt csatlakozott elfogadóhelyként a rendszerhez az Egyesült Államokban (jelenleg csak ott érhető el a rendszer).

Egyes becslések szerint 2015 végére az amerikaiak 9-10 százaléka fogja használni a rendszert - ez a 30 millió felhasználó pedig a mobilfizetés globális térnyerésében is komoly számot jelent.

apx.jpg
A Whole Foods, élelmiszerláncnál már a 150 ezer ilyen tranzakciót bonyolítottak (naponta átlagosan 7143 fizetést jelent), és állítólag USA 14 ezer McDonald’s üzletében állítólag minden második tranzakció Apple Pay-fizetés.

A fejlődés gyorsaságát jól jelzi, hogy az Apple Pay indulása után néhány nappal a kártyatársaságok és bankok bejelentették, készek átfogó programokkal ösztönözni a POS-terminálok cseréjét, az Apple Pay elfogadása érdekében nem csak chipesre, hanem egyből érintésmentesre cserélve a kártyaelfogadó terminálokat.


Az elemzések azt is hozzáteszik, hogy nem minden bolthálózat fogadta pozitívan az Apple Pay-t. A CVS és a Rite Aid gyógyszertár-hálózat például kategorikusan elutasította, mivel saját szolgáltatást akarnak indítani. Ráadásul az első hibák is megjelentek: akadtak felhasználók, akik arról panaszkodtak, hogy kétszer vonta le a fizetendő összeget számlájukról a rendszer.

Mit mondanak a magyar szakemberek az Apple Pay-ről? Kattints!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr396929415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2014.11.25. 13:07:23

Hm. Mivel nagyjából tudjuk, hogy az amerikaiak véleménye mi a McD-ról, nagyjából belőhetjük, hogy az USA-ban már minden ....-nak iPhonja van...(Igen, "Mekizni menni" csak itthon flancolás.)

al webber 2014.11.25. 14:35:49

@Dr_utcai_arcos: Nem tudtam, hogy itthon flancolás a Meki... De az iphone igen. Na ott nem, mivel kábé mindenkinek az van (na jó, csak minden másodiknak).
Android? Rest of the world. A szegény ember iphone-ja.

M. Péter 2014.11.25. 20:40:32

Szövegértési probléma van, ha alaposan elolvasod az eredeti angol cikket, abban az van, hogy az NFC alapú tranzakciók fele történt Apple Pay-jel, nem az összes vásárlásnak a fele.

Dr_utcai_arcos 2014.11.25. 22:43:12

@al webber: Jó tudom, hogy már trendibb Sztárbákszból becsekkolni a FB-re, de nézd meg a Meki közönségét is :).
süti beállítások módosítása