Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Cellum: az Apple Pay új lendületet adhat a mobilfizetésnek

2014/09/23. - írta: Mobilpénztárca

Megszólalt a Cellum az Apple Pay-ről: Európa vezető mobiltárca-szolgáltatója úgy látja, a nemrég bejelentett rendszer új lendületet adhat az elmúlt években stagnáló NFC technológia alkalmazásának és elősegítheti a mobilfizetés széleskörű elterjedését. Igaz, ehhez még kell egy kis idő.


Ahogy a Cellum közleménye fogalmaz, "az Apple Pay bejelentése a mobilfizetés történetének egyik legfontosabb eseménye, különösen azon piacok számára, ahol az Apple piaci részesedése magas." Az Apple márkaneve várhatóan erősíteni fogja a felhasználók bizalmát és a piaci keresletet az innovatív fizetési megoldások iránt.
applepay2.jpgAz Apple Pay kezdetben csak az USA-ban, majd néhány további kiemelt országban lesz használható azon bankok által kibocsátott bankkártyákkal, akik leszerződnek a céggel. Más országokban, ahol az iPhone telefonok gyenge piaci penetrációval rendelkeznek, a tranzakciók értékei alacsonyak, az e-kereskedelem fejletlen, kevés érintésmentes terminál áll rendelkezésre, vagy alacsonyak a bankközi díjak (ilyen az Európai Unió, valamint számos ázsiai ország), a Cellum nem tartja valószínűnek az Apple Pay gyors elterjedését, belátható időn belül.

"az Apple Payt kimondottan iOS rendszerekre szánták, konkrétan az iPhone 6 felhasználói számára, így hosszú időre lesz szükség, hogy a megoldás jelentős tranzakció-mennyiséget tudjon felmutatni" – mondta Jeff McAllister, a Cellum Észak-Amerikáért felelős elnöke.

A Cellum minden országban a helyi igényekre szabja a kínált megoldásait, ugyanakkor a „Cellum Mobile Next SDK” fejlesztői csomag támogatást fog nyújtani az Apple Pay- integrációhoz, a Cellum fejlesztési partnerei számára.

"A Cellum Mobile Next az elsők között fog csatlakozni"

„Az Apple lépésével a Cellum iPhone 6- ot használó ügyfelei egyértelműen jól fognak járni a célpiacainkon. Az Apple Pay bejelentése felrázta a piacot, és ez jó. Hosszabb távon akár át is alakíthatja a mobilfizetési iparágat” – mondta el az Apple bejelentése kapcsán Dr. Kóka János, a Cellum elnök vezérigazgatója.

Hozzátette: „A Cellum továbbra is úgy fogja fejleszteni a termékportfolióját, hogy beépíti a meghatározó szereplők technológiáit és kiegészíti m-kereskedelmi megoldásait hűségprogram- és kupontámogatással, geofencinggel, CRM-szolgáltatással, biztonságos jegy-és igazolványkezeléssel, és egyéb szolgáltatásokkal. Továbbra is semleges szereplők maradunk, a tárcáinkat összehangoljuk a világ vezető fizetési szolgáltatóinak és kártyatár- megoldásainak háttérrendszereivel, amennyiben ezek eleget tesznek a szigorú biztonsági követelményeinknek.”

„A Cellum több országban is bevezetett már biztonságos, átjárhatóságot nyújtó tárcákat, ilyen volt például az idén elindított OTPay alkalmazás, ami a MasterCarddal együttműködve Európa első MasterPasst támogató mobiltárcája”, mondta el Ács Zoltán, a Cellum Kutatás-fejlesztési igazgatója.

"Elkészítettük a megvalósíthatósági elemzést és elkezdtük felkészíteni a Cellum Mobile Next fizetési platformunkat az Apple kártyatárával való használatra, hogy a felhasználók a Passbookban regisztrált kártyáikat használni tudják a mobiltárcáinkkal. Ennek eredményeként remélhetőleg az Apple Pay felhasználói a jövőben külön kártyaregisztráció nélkül használhatják majd a Cellum alkalmazásait fizetésre. Továbbá amikor az Apple hozzáférhetővé teszi független fejlesztők számára az NFC-rendszerét, a Cellum Mobile Next az elsők között fog csatlakozni, hogy újabb platformokon kínálhassuk értéknövelt szolgáltatásainkat ”, tette hozzá Ács Zoltán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr16722835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása