Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Sosem gondolnád, mibe érdemes fektetni, hogy milliomos legyél

2014/05/11. - írta: Mobilpénztárca

A robotok és az akkumulátorok mellett a mobilfizetés az, amibe mostanában érdemes fektetni - állítja az egyik legnépszerűbb üzleti hírportál, a Business Insider.


A csúcstechnológiába érdemes fektetnie annak, aki igazán nagy pénzt szeretne keresni a következő években - állítja a neves gazdasági/üzleti hírportál, a Business Insider. A lap szerint ilyen technológia lehet a robotika, a napelemek, a drónok, a zeneletöltések, a webshopok, az okosruhák, vagy épp a speciális akkumulátorok területe, de a mobilfizetést is kiváló befektetésnek tekintik.

Az első helyen

Érdekes, hogy a cikk a legelső befektetési tippként említi a mobilfizetést. Mint írják, a mobilfizetési piac viharos gyorsasággal fejlődik, és olyan világcégek is egyre nagyobb fantáziát látnak benne, mint a Google, az Apple, a MasterCard, a Visa, vagy a PayPal.

mobilnokez.jpg
A cikk emlékeztet arra, hogy nem csak a fejlesztők részéről található nagy érdeklődés, hanem az elfogadóhelyek száma is látványosan növekszik - a technológiák különbözősége ellenére. A bankok mellett egyre több olyan áruházlánc, webshop van, amely használ valamilyen mobilfizetési megoldást, és természetesen a felhasználók száma is villámgyors növekedést mutat.


A Business Insider egy Reuters elemzésre hivatkozik, melyben a szerző emlékeztet arra, hogy a kuponok, akciók jelenthetik az egyik legnagyobb vonzerőt az új fizetési technológiák kipróbálására. Mint azzal nemrég a Mobilfizetés Blog is foglalkozott, egy felmérés szerint ha a fogyasztó azzal találkozik, hogy mobilfizetéssel, mobilvásárlással valamilyen extra kedvezményt, speciális ajánlatot kap, sokkal szívesebben fordul az új technológiák felé - amelyektől korábban talán idegenkedett. A legtöbben konkrétan az árleszállítást említették első helyen: a válaszadók 96 százaléka úgy nyilatkozott, hogy vásárlás előtt kimondottan keresi a leértékelt termékeket, és tudatosan figyel arra is, hogy mobilfizetéssel milyen árcsökkenést érhet el.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr436150240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.12. 11:41:53

A mobilfizetés csak addig vonzó, amíg kedvezményt is adnak hozzá. Pár hét alatt gyorsan rájön az ember, hogy 10 elfogadónál 10 különböző app kell hozzá a telefonjára...

Mobilpénztárca 2014.05.15. 17:17:48

Ezt a kijelentést azért elég sok minden cáfolja, hogy mást ne említsünk, a MasterCard Mobile 150 ezer+ letöltőjét valószínűleg nem lehet csak kedvezményekkel arra ösztönözni, hogy töltsék le az applikációt.
süti beállítások módosítása