Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Ilyen mikor lesz a magyar iskolákban?

2013/09/29. - írta: Mobilpénztárca

A mobilfizetés az élet számtalan területén bizonyított már, a vásárlástól kezdve az utazáson át a postai csekkek befizetéséig: miért pont az iskolák maradnának ki?


Magyarországon a legtöbb iskolában sajnos szinte teljesen elképzelhetetlen, hogy elektronikus úton - például bankkártyával, vagy átutalással - fizesse ki a szülő a menza díját, vagy akár az osztálypénzt. Amerikában azonban ez már teljesen magától értetődő, sőt, egészen izgalmas új megoldásokra is találhatunk példát.

Nemrég ugyanis érdekes újdonsággal rukkolt elő az amerikai Heartland School Solutions. A kifejezetten iskolai pénzügyi megoldások fejlesztésére, működtetésére szakosodott cég (mindössze 30 ezer köz-és magániskolában vannak jelen az USA-ban), olyan mobilfizetési alkalmazást fejlesztett, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy okostelefonról vagy táblagépről intézzék az iskolai befizetéseket.

myschool.jpg


Az alkalmazás lényege, hogy a szülők mobileszközről egyszerűen és gyorsan tudják intézni a befizetéseket, mint például az iskolai étkezés, vagy a különféle szakkörök, sport-tevékenységek díját. A program segítségével megnézhetik a korábbi befizetéseket is, számon tarthatják azt, hogy mire mennyit költöttek az elmúlt hónapokban.

A rendszer befogadói oldalon, azaz az iskolák számára is előnyös, leginkább azért, mert teljesen mellőzi a készpénzhasználattal járó nehézségeket, adminisztratív terheket, ráadásul a gyerekeknek sem kell nagyobb összegű készpénzt vinni az iskolába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr775539220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása