Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Magyar sikertörténet: egyre több cég csatlakozik a mobilfizetéshez

2012/11/23. - írta: Mobilpénztárca

Látványosan megugrott az elmúlt hetekben a MasterCard Mobile elfogadóhelyek száma.


Jelentősen megugrott, és már bőven 100 fölött jár a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazás elfogadóhelyeinek száma. Úgy tűnik, sok üzlet, szolgáltató az év végére, és a karácsonyra időzítve csatlakozott a rendszerhez, egyre többen látnak üzleti lehetőséget a magyar fejlesztésű mobilfizetési alkalmazásban.

Az újonnan csatlakozottak között szép számmal találhatunk közműcégeket (például a Zöld Híd, a Szegedi Vízmű, vagy a Távszámla): a mobilfizetés egyik legnagyobb előnye, hogy pár kattintással, hosszadalmas postai sorban állás nélkül tudjuk befizetni sárga csekkjeinket. A boltok, webshopok közül is sokan érzik az új fogyasztói igényeket, nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben szép számmal csatlakoztak a rendszerhez - például a Fotomax,a Notebook Specialista, vagy a Könyvkapu.hu. mobfizszolg.jpg

A különféle kulturális intézmények, színházak, jegyirodák is látnak fantáziát az alkalmazásban, hiszen már több tucatnyi intézmény csatlakozott a MasterCard Mobile programhoz, köztük olyan "nagy nevek" is, mint a Nemzeti Színház, a RAM Colosseum, vagy a Radnóti Színház. Az sem elhanyagolható, hogy az úgynevezett mDonation, azaz a mobilfizetéses adományozás rendszerében részt vevő szervezetek száma is jelentősen megnövekedett.

Sikerre ítélve?

A látványos ugrásra (az applikáció letöltőinek száma is már 40 ezer fölött van) ugyanakkor már számítottak a szakemberek (a MasterCard Mobile 2011 októberében indult útjára az FHB, MasterCard, a Magyar Telekom, a Telenor és a Cellum együttműködésében). Szakmai vélemények szerint a technológiai újítások a hazai kisvállalkozások számára is komoly lehetőségeket tartogatnak, hiszen tulajdonképpen bármilyen felületet a vásárlás helyévé lehet alakítani. Ráadásul alacsony a belépési küszöb is, ami egy jó szolgáltatás-csomaggal és egy közérthető, az előnyöket jól bemutató üzenettel együtt arra ösztönözheti a magyar kisvállalkozásokat, hogy kihasználják a legújabb technológiában rejlő lehetőségeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr874921362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása