Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Európát is felforgatja az Alipay

2016/04/21. - írta: Mobilpénztárca

Az Alibaba fizetési megoldása, az Alipay Európában is hódító útjára indul, elsősorban azért, hogy a Kínából a kontinensünkre érkező turisták Európában is fizethessenek mobiltelefonjukkal.

A kapcsolódó mobiltelefonos applikáció felismeri, hogy az Alipay felhasználó éppen hol tartózkodik Európában, és ajánlásokat tesz, hogy hol érdemes enni, kedvező vásárlási lehetőségekről értesít, és megtekintendő helyeket is figyelmünkbe ajánl, miközben a többi felhasználó értékelésével is megismerkedhetünk. Ezután, ha az Alipay felhasználó fizetni szeretne a vásárlás után, egy vonalkód jelenik meg a vásárló készülékén, amit a kereskedő a saját készülékével beszkennel, és le is zajlik a gyors és egyszerű fizetés folyamat – írta a cnbc.com.

Az Alipay egyébként a legnagyobb fizetési szolgáltató Kínában, és a Tencent WeChat megoldásával versenyez.

Az Alipay mostanra a kínai emberek mindennapjainak részévé vált, és gyakran fizetnek a segítségével a kereskedőknél, sőt a taxikban, az éttermekben és az interneten is. Az Alipaynek már most is 450 millió, igen, jól olvassátok, 450 millió felhasználója van, de a rendszer használatát szeretnék még inkább növelni azzal, hogy a kínai turisták Európában még többet költsenek a rendszer adta lehetőségek révén.

Sabrina Peng, az Alipay International elnöke egyébként meglehetősen optimistán nyilatkozott a CNBC-nek a Money 2020 Fintech konferencián Kopenhágában a napokban. Azt mondta, hogy az elkövetkező 5-10 évben szeretnének 2 milliárd felhasználóhoz eljutni, nem csak Kínában, de a világ más országaiban is.

A CNBC arról is írt, hogy a kínai turisták a World Travel & Tourism Council adatai alapján tavaly 250 milliárd amerikai dollárt költöttek el külföldön, ami 53 százalékos növekedés 2014-hez képest. Az Alipay azt reméli, hogy a jövőben ezeket a fizetéseket minél nagyobb arányban sikerül majd a rendszerbe csatornázni.

 

A szolgáltatások mögött álló Ant Financial egyébként azt közölte, hogy az Alipayt tavaly már 120 millióan használták külföldön, és naponta 170 millió tranzakció zajlik globálisan a fizetési rendszeren.

Az Alipay egyébként nem most kezdte a kínai területeken kívüli terjeszkedést, legutóbb például Indiában jelentek meg, de további partnereket is keresnek Ázsiában – derült ki Peng szavaiból.

Most az Alipay különböző éttermekkel, színházakkal is felveszi a kapcsolatot Európában, hogy csatlakozzanak elfogadóhelyként az Alipayhez. A kereskedők egy egyszerű felületen láthatják a kínai vásárlóik fizetéseit.

A hírek szerint egyébként elsőként az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban és Olaszországban fizethetnek majd Alipayjel a kínai turisták, várhatóan még az idén nyáron.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr318651796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása