Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Üzenetben küldhetnek pénzt a BlackBerry-sek

2015/09/28. - írta: Mobilpénztárca

Pénzküldéssel frissíti üzenetküldő rendszerét a BlackBerry.

Új funkcióval bővül a Blackberry jól bevált üzenetküldő rendszere, a BlackBerry Messenger: az elsősorban üzleti felhasználók számára készült okostelefonok chat-jében pénz küldésére is lehetősége lesz a felhasználóknak.

A BlackBerry a PayPal-lal együtt fejlesztette ki a rendszert: ez azt is jelenti, hogy a felhasználók a PayPal rendszerét használva küldhetnek pénzt a Messengerben.

A dolog így néz ki a gyakorlatban:
ppscsh.png
A rendszert jelenleg kizárólag Kanadában tudják tesztelni a BlackBerry-használók, de persze az ígéretek szerint több országban is elindítják majd.

Nem az első, nem az utolsó

Több fejlesztő is lát fantáziát az üzenetküldéssel egybekötött gyors pénzutalási technológiák kialakításában. Néhány hónapja a Facebook mutatott be egy FB Messenger-en keresztüli pénzküldési lehetőséget, de a Snapchat is próbálkozik hasonlóval.

Ezek a rendszerek alapvetően alkalmasak lehetnek arra, hogy gyorsan és rendkívül egyszerűen utaljunk pénzt ismerősünknek, családtagunknak. Az eddigi fejlesztések azonban több kérdést is felvetettek. Leginkább ott akad el a dolog, hogy hiába a gyors küldés lehetősége, ha a tranzakció banki átutalásnak minősül, a pénz jellemzően lassan ér egyik számláról a másikra (nem mindenhol van ugyanis olyan gyors átutalás, mint Nyugat-Európában, vagy épp Magyarországon). Nehezíti a helyzetet az is, hogy ezekhez a rendszerekhez szinte minden esetben bankkapcsolat szükséges, mindkét fél részéről.

Ugyanakkor a biztonság továbbra is fontos kérdés: a fejlesztőknek olyan megoldást kell találniuk, ami akkor is védi a pénzünket, ha illetéktelenek hozzáférnek az üzenetküldő rendszerekhez szükséges jelszavainkhoz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr347852948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2015.09.29. 15:20:36

Minek ez... Az okostelefonok nagyon egyszerűen feltörhetőek, akkor olyan fontos dolgokat mint a pénzünk ne bizzuk már rá. A biztonsági programok sem érnek túl sokat, nem fognak tudni megvédeni. Legfeljebb nagyon korlátozott mértékben szabad ezeket a technológiákat használni foztésre, vagy más fontos dologra, mert nem biztonságosak.
süti beállítások módosítása