Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Hamarosan Európába is megérkezik a Samsung mobilfizetése

2015/08/16. - írta: Mobilpénztárca

Hamarosan Európába is megérkezik a Samsung mobilfizetési megoldása. Ez azt jelenti, hogy az Apple után és talán még az Android előtt újabb nagy szereplő lép a mobilfizetési piacra. Az persze még kérdés, hogy Magyarországra mikor érkezik a szolgáltatás.


A MasterCard és a Samsung nemrég jelentette be, hogy Európába is elhozza a Samsung Pay alkalmazást. A mobilfizetési megoldás, amely az NFC és az MST (mágneses adatátvitel) technológiákat is alkalmazza, lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Samsung mobilkészülékeivel a mindennapi bolti vásárlásoknál mind az egyérintéses, mind a mágnescsíkos termináloknál fizethessenek.

Az európai kártyakibocsátók az induláskor a rendszerhez csatlakozva aktiválhatják a Samsung Pay-t, míg kártyabirtokosaik a bankkártyájuk regisztrálásával érhetik majd el a szolgáltatást. 2015 első felében a MasterCard már bejelentette, hogy tokenizálási szolgáltatást nyújt a Samsung Pay biztonságos fizetési tranzakcióihoz, így gyors összeköttetés jön létre az egyesült államokbeli banki partnerekkel.
samsung-pay.jpg
A Samsung Pay egyébként idén nyáron válik elérhetővé az Egyesült Államokban és Dél-Koreában. A Samsung jelenleg a fizetési szolgáltatás európai bevezetésén dolgozik bankok és további partnerek bevonásával.

Nem várhattak tovább

Gyakorlatilag nem várhatott tovább a Samsung: az Apple Pay hatalmas sikerei (és a szintén mostanában induló Android Pay)  hatására felgyorsította saját mobilfizetési rendszerének fejlesztését. A Samsung Pay használatával a fogyasztók - az ígéretek szerint - a legtöbb kereskedelmi elfogadóhelyen fizethetnek mobilkészülékük segítségével.

A dolog újdonsága a mágnescsík-technológiában rejlik: jelenleg a mobiltárca szolgáltatásokat csak nagyon kevés olyan helyen lehet használni, ahol hagyományos mágnescsík-alapú kártyaolvasók működnek, a Samsung Pay-jel  azonban a felhasználók a mobilkészüléküket a meglévő (mágnescsíkos) termináloknál is használhatják. 

A koreai gyártó azt ígéri, hogy a mobilfizetés minden korábbinál több kereskedő és fogyasztó számára is elérhetővé válik - a technológia pedig a legszigorúbb iparági szabványoknak megfelelő védelmet és felhasználói adatbiztonságot nyújt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr597710820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása