Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Ilyen egyszerűen is megadhatod bankkártyád adatait

2015/03/19. - írta: Mobilpénztárca

Új megoldás teszi még egyszerűbbé és gyorsabbá a kártyaregisztrációt a mobilfizetésnél.


A mobilfizetési rendszerek egyik nagy előnye a gyorsaság mellett az egyszerűségükben rejlik. A felhasználók számára általában a kezdeti lépések azok, amelyek lassúnak tűnnek - sőt, sok esetben el is riasztják őket a további használattól.

Az egyik ilyen "lassú" lépés a kártyaadatok megadás: a 16 jegyű bankkártyaszám bepötyögése talán a legidőigényesebb - különösen akkor, ha több kártyát is regisztrálunk.

A Cellum - Európa vezető mobiltárca-szolgáltatója - a Mobilfizetés blogot arról tájékoztatta, hogy mobilfizetési platformjába a közelmúltban új, kényelmi funkciót épített, hogy mobiltárcáiban még könnyebbé és biztonságosabbá tegye a felhasználók számára a kezdeti regisztrációs lépéseket.

A dolog lényege, hogy a kártyaadatok begépelése helyett elegendő, ha a telefon kamerája segítségével beszkenneljük a bankkártyát, és az applikáció az adatokat automatikusan beolvassa.


A társaság tájékoztatása szerint a kártyaszkennelési megoldás a nyílt forráskódú Card.io szoftverfejlesztői csomagra épül és a jövőben a Plug and Pay mobilapplikációba integrálható fizetési szolgáltatásnak is része lesz.


A kártyaszkennelő rendszer más alkalmazásoknál - például az Ubernél, a LevelUp-nál - már sikeresen működik, a felhasználók kimondottan kedvelik. Hasonló megoldás található egyébként az Apple Pay-ben is.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr697281557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása