Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Újabb front nyílt a Samsung és az Apple háborújában

2015/03/11. - írta: Mobilpénztárca

Nem várhatott tovább a Samsung: az Apple Pay hatalmas sikereinek hatására felgyorsította saját mobilfizetési rendszerének fejlesztését, a napokban pedig bejelentette a rendszer elindulását. Lássuk, mit tudunk most a Samsung Pay-ről.


Március elején hivatalosan is bejelentette saját mobilfizetési szolgáltatásának elindítását a Samsung. A Samsung Pay használatával a fogyasztók - az ígéretek szerint - a legtöbb kereskedelmi elfogadóhelyen fizethetnek mobilkészülékük segítségével.

A dolog újdonsága a mágnescsík-technológiában rejlik: jelenleg a mobiltárca szolgáltatásokat csak nagyon kevés olyan helyen lehet használni, ahol hagyományos mágnescsík-alapú kártyaolvasók működnek, a Samsung Pay-jel  azonban a felhasználók a mobilkészüléküket a meglévő (mágnescsíkos) termináloknál is használhatják.

A hírek szerint ehhez a Samsung az NFC mellett a saját fejlesztésű Magnetic Secure Transmission (MST – biztonságos mágneses átvitel) technológiát alkalmazza. A koreai gyártó azt ígéri, hogy a mobilfizetés minden korábbinál több kereskedő és fogyasztó számára is elérhetővé válik - a technológia pedig a legszigorúbb iparági szabványoknak megfelelő védelmet és felhasználói adatbiztonságot nyújt.



A hivatalos közleményben kiemelték, hogy a Samsung Pay nem tárol számlaszámokat és fiókadatokat a felhasználó készülékén. Ha a felhasználó elveszíti a telefonját, a Samsung Find My Mobile nevű funkciója lehetővé teszi annak távolról történő megtalálását, lezárását vagy törlését. Ez elvileg azt jelenti, hogy a Samsung Pay adatait illetéktelenek nem használhatják.

Hogy működik?

A Samsung Pay lényege, hogy a bankkártya feltelepítését követően a felhasználónak egyszerűen csak felfelé kell húznia az ujját a képernyő aljáról az alkalmazás előhívásához, ki kell választania a kívánt fizetőkártyát, és hitelesítenie kell azt az ujjlenyomat olvasóval. Fizetéshez csak oda kell érinteni a készüléket a kártyaelfogadó terminálhoz.

A funkció csak a legújabb készülékekben érhető el - azokban, amelyekben ujjlenyomat-olvasó is található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr737260555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása