Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Tinder? Na ne vicceljünk... jobb helyeken már így csajoznak az okostelefonjukkal

2014/07/07. - írta: Mobilpénztárca

Ha eddig valaki azt gondolta volna, hogy nem lehet mobillal, sőt, mobilfizetéssel(!) csajozni/pasizni, akkor most jól figyeljen! (Egyben a Gozsdu-udvarban, a Király utcában, a Kazinczy utcában található szórakozóhelyek üzemeltetőinek, valamint fesztiválszervezőknek, kis- és nagykocsma-tulajdonosoknak is megsokszorozzuk a profitját). Konkrétan a Tinderhez hasonló társkereső alkalmazásoknak esélyük sincs a legújabb New York-i őrülettel szemben.


Csajozós/pasizós mobilfizetési applikációt tervezett és dobott piacra két tucat New York-i bár, szórakozóhely. Az ötlet első hallásra minimum furcsa, de ha jobban belegondolunk, egyszerűen... zseniális.

A Housetab nevű alkalmazás onnan indul ki, hogy letöltés után integrálhatjuk bele bankkártyánkat, saját profilunkat - fényképpel! - is megtervezhetjük benne. Az csak egy dolog, hogy az alkalmazás letöltői rendszeresen kapnak különféle kedvezményeket, kuponokat kedvenc bárjaikban, de - és most jön a lényeg - egymásnak is küldhetnek italokat!

Tehát a félénkebb úriembereknek ezentúl nem kell azon gondolkodniuk, milyen nyitószöveggel lépjenek oda a pultnál látványosan magányosan üldögélő bombanőhöz, elég, ha a bár félhomályos sarkából küldenek neki egy italt. És mindezt a bankkártyájukról fizetik, egy pillanat alatt. A többi, nos, hát az már rajtuk múlik, de annyi segítséget kapnak, hogy a hölgy látja azt, kitől kapta az italt, és akár kölcsönös üzenetváltás is lehetséges.

housetab.jpg
És ezzel még nincs vége! A Housetabnál ugyanis nem is kell a helyszínen tartózkodnunk ahhoz, hogy italt tudjunk küldeni - és fizetni. Így tehát akár a bárban ránk váró barátainknak is tudunk küldeni egy sört, ha késünk - egyfajta megelőlegezett bocsánatkérésként. Sőt, a klubban levő ismerőseinket is egyszerűen megtalálhatjuk a segítségével.

Bár az alkalmazást nemrég vezették be, és jelenleg még csak az App Store-ból tölthető le, a szórakozóhelyek tulajdonosai szerint máris nagy a siker. Nem meglepő módon elsősorban a New York-i férfiak azok, akik így ismerkednek - és fizetnek.


Aki mostanában New York-ban jár, az alábbi helyeken próbálkozzon: Anotheroom, Automatic Slims, Bakehouse, Bayard’s Ale House, Bubble Lounge, Circa Tabac, Local West, Nevada Smiths, Pergola, Rogue & Canon, The Room, The Otheroom, The Royal, The Winslow, Windsor Gansevoort Park, Windsor, Park Luncheonette, Surf Lodge

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr366477713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarbleC 2014.07.08. 00:26:35

Magyar app neve lehetne esetleg KőKóla

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.07.08. 03:38:51

A magyar iPhone-app neve pedig: HitelAlma

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2014.07.08. 07:55:11

Szóval tényleg átmegyünk kinek vastagabb a pénztárcája jétékba? Eljön az a pont, amikor olcsóbb lesz simán kurvázni.

igazi hős 2014.07.08. 08:33:38

@Eltévelyedés: Ez már konkrétan kurvázás, csak "amatőrökkel", fixált ár és szolgáltatás nélkül. Más szóval pinanyerőgép: dobálod a zsetonokat és remélem, hogy jót is gurít neked a gép.

igazi hős 2014.07.08. 08:34:29

@igazi hős: errata: "remélem" helyett "reméled" (Rohadt Freud!)

Laci1982 2014.07.08. 09:31:17

hülyeség....csak idióták fizetnek ismeretlen nőknek
süti beállítások módosítása