Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A mobilfizetés megjelenik a legnagyobb magyar fesztiválokon is

2014/04/25. - írta: Mobilpénztárca

Izgalmas bejelentést tett a minap a Sziget: a Cellum és a Cardnet konzorciumát választotta fesztiváljai - Sziget, Balaton Sound, VOLT - kártyaszolgáltatójának. Az igazán érdekes része a dolognak azonban csak jövőre jön!


A Sziget Kulturális Menedzser Iroda a Cellum és a Cardnet Zrt. konzorciumát választotta fesztiváljainak - Sziget, Balaton Sound, VOLT és Gourmet Fesztivál, - fizetési kártyaszolgáltatójául. A bejelentés szerint a Festipay szolgáltatást biztosító Cellum-Cardnet több éves együttműködést kötött a Sziget Kulturális Menedzser Irodával. 

A megállapodás egyben azt is jelenti, hogy a hazai piac legnagyobb fesztiváljainak fizetési megoldásszállítója a Cellum-Cardnet lesz. 2014-től Festipay kártyával fizethetnek majd a legnagyobb hazai fesztiválokon a szórakozni vágyók.

sziget.jpg
Az nem újdonság, hogy a Sziget rendezvény portfóliójában szereplő fesztiválok teljesen készpénzmentesek. A plasztikkártya alapú Festipay kártya gyors, kényelmes és biztonságos készpénzmentes fizetést biztosít. A kártya elvesztése vagy esetleges megrongálódása esetén sem veszik el a pénz, hiszen a kártya letiltható (az előzetes SMS regisztrációt igénybe vevők számára), így az új kártyára átvihető a korábban feltöltött összeg.

A bejelentés egyik legérdekesebb része, hogy jövőre, azaz 2015-től a mobilfizetés is rácsatlakozik a fesztiválok kártyás fizetési rendszerére.

Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója ugyanis a bejelentés kapcsán elmondta azt is, hogy "2015-től a látogatók az okostelefonjuk segítségével, bankkártyájukról is feltölthetik és ellenőrizhetik az egyenlegüket."

Egyelőre még nem tudunk részleteket a dologról, de az eddigiek alapján izgalmasan hangzik az okostelefonok és a Festipay kártyák összekapcsolása. Ráadásul ez egyben azt is jelentheti, hogy a korábbiaknál jóval biztonságosabb, személyre szabhatóbb lesz a fesztiválok fizetési rendszere.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr966082814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása