Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Az idei síszezon sem marad el: mobilunk mutatja az utat

2014/02/23. - írta: Mobilpénztárca

"Emlékszem az idei télre. Egy keddi napra esett."


Eddig nincs szerencsénk az idei téllel - már ami a magyarországi helyzetet illeti. Hiába van egyre több és egyre jobban kiépített sípályánk, ha nincs hó, vagy nincs kellően hideg, a téli sportok szerelmeseinek messzebbre kell utazniuk, hogy kedvenc hobbijuknak hódolhassanak. Bár néhány hetünk még biztosan van a meteorológiai tavaszig, és nem elképzelhetetlen, hogy jön még komolyabb havazás, aki síelni szeretne, annak most kell lépnie.

Persze sokak számára a külföldi, ausztriai, szlovákiai, szlovéniai, olaszországi téli utazás sem elérhetetlen. Sőt, számos olyan ajánlatot is találhatnak, ahol villámgyorsan és egyszerűen fizethetnek - a mobiljukkal.

A magyar fejlesztésű mobilfizetési alkalmazás - amely már több mint 250 ezer letöltésnél jár - elfogadóhelyei közt ugyanis számos utazási irodát találunk, akik igazán kecsegtető téli ajánlatokkal várják az utazni vágyókat. A HurráNyaralunk kínálatában például 4 napos osztrák síszállás már 14 ezer forinttól elérhető, egy hetes félpanziós tátrai szállást pedig már 45 ezer forinttól találhatunk. Az egyik legnagyobb hazai utazási iroda-hálózat, a Vista is várja a MasterCard Mobile-lal fizetőket: náluk már 9200 forint/fő/éj ártól találunk ausztriai, 16 ezer forinttól lengyelországi, 17 ezer forinttól pedig olaszországi utakat. Aki kicsit messzebbre menne, annak jó ötlet lehet a svájci Alpok, ahová 88 ezer forint/fő/7 éj-től találhat síutakat. A mobilfizetési alkalmazás elfogadóhelyei közt tucatnyi utazási irodát találhatunk még, amelyek jobbnál jobb februári, márciusi ajánlatokkal várják a síelőket.

sielocsalad.jpg


Az elfogadóhelyek között olyan ismert utazási szolgáltatókat találhatunk, mint az Ibusz, a 2Fly, a BTA, vagy a Pyramid Travel, a kuponos/bónuszos közösségi vásárlói oldalak közül például a Bónusz Brigádnál vagy a Linersnél használhatjuk a MasterCard Mobile-t. Ha külföldre utazunk, ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról: mobilfizetéssel már több társaság, közvetítő oldalát is választhatjuk.

Hogy fizessük ki a megrendelt utazást a telefonunkkal?

Magyarországon közel 150 webshopban, online szolgáltatónál fizethetünk a mobiltelefonunk segítségével. A fizetésnél a bankkártyás vagy banki átutalásos fizetés mellett keressük a MasterCard Mobile logóját: az oldal megfelelő ablakában adjuk meg a telefonszámunkat, és indítsuk el a fizetési folyamatot a megfelelő gomb megnyomásával.

Ezek után kapunk egy értesítést a telefonunkra, amely a fizetés adatait tartalmazza. Az üzenetben szerepel a kereskedő neve, a fizetendő összeg és a fizetési határidő. Végül megadjuk az mPIN kódot, kiválasztjuk azt a bankkártyát, amelyikkel fizetni szeretnénk. Ezután a telefonunkra visszaigazolást kapunk a tranzakció sikerességéről, valamint a webshop oldalán is tájékoztatnak a fizetés megtörténtéről.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr515828005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása