Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Már több mint negyedmillió letöltésnél a MasterCard Mobile

2014/02/04. - írta: Mobilpénztárca

Eddig 257 ezer magyar felhasználó töltötte le Android, iOS vagy Windows Phone operációs rendszert futtató mobiljára a MasterCard Mobile fizetési alkalmazást – közölte kedden a MasterCard. A MasterCard Mobile-lal jelenleg közel 150 internetes kereskedőnél lehet fizetni, 13 alapítvány részére lehet adományokat eljuttatni és számos országos szolgáltatónál tudnak számlát befizetni, illetve egyenleget feltölteni a felhasználók.


A szolgáltatás lényege, hogy az alkalmazásban egyszer elegendő regisztrálni a bankkártyát, így online vásárláskor vagy számlafizetéskor már nem kell újra és újra megadni a bankkártya adatait. A biztonságos és gyors fizetési móddal a 2014-es MasterCard Balaton Sound fesztiválra is lehet jegyet vásárolni a Sziget honlapján.

Szetnics László, a MasterCard mobilfizetésért felelős régiós vezetője elmondta: „2011-es bevezetése óta a MasterCard Mobile hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon egy tudatos és aktív felhasználói bázis jöjjön létre, amelyet kiegészíthet a mobilfizetés további fejlődése.”

mvm.jpg
Az alkalmazást már elfogadó kereskedők között megtaláljuk például a Netpincért, a Pizza.hu-t, a Bónusz Brigádot, a Shopline-t, az Interticket és Jegymester jegyirodákat, az eDigital-t, a Brands.hu-t valamint a Rádió Tele5 Taxit. Mindemellett a MasterCard Mobile alkalmazás többek között hivatalos fizetési opció a Líra könyv Zrt, a 220 volt, az AXA Biztosító, a G-Roby, az A38, a Libri, a Startapró, a Számlázz.hu, a Játéknet, a NoSalty, a Hurrá Nyaralunk, a RaM, és a Zene.hu oldalain. Jelenleg egyenleg feltöltés végezhető az alkalmazás segítségével a Magyar Telekom, a T-Pont, a Telenor, a PaySafeCard és az E.ON szolgáltatóknál. Számlafizetés a Magyar Telekom, Telenor, Szegedi Vízmű, Zöld Híd, Vidanet, Dunavarsány Térsége Vízmű, Szegedi Hőszolgáltató, Dunaújvárosi Hőszolgáltató, Dunaújvárosi Víz, Csatorna és Hőszolgáltató és az Alfa Nova Kft rendszerében lehetséges. 13 alapítvány – többek között a Bátor Tábor, a WWF, az Együtt a Daganatos Gyerekekért, a Heim Pál Gyermekkórház, és a Baptista Szeretetszolgálat - számára utalhatunk felajánlást szintén a MasterCard Mobile-lal.

Magyarországon a MasterCard - a Magyar Telekommal, a Telenorral, az FHB Bankkal és a Cellum-mal együttműködésben - Európában elsőként vezette be a MasterCard Mobile-t 2011-ben. Az alkalmazás használatához az okostelefonon túl csak egy MasterCard vagy CVC kóddal ellátott Maestro típusú bankkártyára van szükség, amit a felhasználó a programban regisztrál. A MasterCard Mobile fizetési alkalmazás letöltése ingyenes, a bankkártya regisztrációnak egyszeri, 99 forintos díja van. Minden további tranzakció bankkártyás fizetésnek minősül.

A MasterCard Mobile-lal történő fizetéskor nem kell megadni sem a kártyaszámot, sem a bankkártya biztonsági CVC vagy PIN kódját. A kártyabirtokos a telefonszámát, vagy kifejezetten a szolgáltatáshoz biztosított MasterCard Mobile azonosítóját adja meg fizetéskor, és a telefonjára érkező, a tranzakció adatait tartalmazó fizetési kérést egy hat számjegyű, alfanumerikus titkos kód megadásával (mPIN) hagyja jóvá. A telefon nem tárolja a tranzakció adatait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr1005798072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása