Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Ajándékvásárlás az utolsó pillanatban: fizess a mobiloddal!

2013/12/20. - írta: Mobilpénztárca

Bár már csak néhány nap van hátra karácsonyig, még most sem késő a neten rendelni ajándékot! Azt se felejtsük el, hogy akár az utolsó pillanatban is érdemes használni a mobilunkat a fizetésre. Notórius későknek, ajándék-elfelejtőknek is jól jöhet a mobilfizetés használata...

Több olyan webshop is van Magyarországon, amelyek még vállalják, hogy karácsonyig házhoz szállítják a megrendelt termékeket. Hogy a legnagyobbakat említsük: a G'Roby december 24-én is szállít (délig), a Shopline pedig Express szolgáltatása keretében 180 percen belül szállítja házhoz a készleten levő ajándékokat.

A fenti két példa mellett a magyar fejlesztésű mobilfizetési alkalmazás, a MasterCard Mobile száznál is több elfogadóhelye között szép számmal találunk olyan webshopot, ahonnan még nem késő ajándékot rendelni. Ha végképp kifutnánk az időből, akkor se essünk kétségbe: az online jegyirodák, utazási irodák non-stop nyitva tartanak. Ezeknél csak kiválasztjuk az ajándéknak szánt programot vagy utazást, fizetünk a MasterCard Mobile-lal, majd kinyomtatjuk (és becsomagoljuk) az ajándékot. Akkor se essünk kétségbe, ha a család már a fa alatt vár: mobilfizetéssel pillanatok alatt lerendezhetjük a vásárlást.

karacsonyfa.jpg
Nem kell ugyanis minden egyes vásárláskor begépelni a bankkártya adatokat, elegendő csak a mobilszámot megadni, és a tranzakciót egy un. mPIN kóddal jóváhagyni. A fizetési alkalmazás használatakor a regisztráció során létrehozott virtuális bankkártyával történik a számla kiegyenlítése.


Miután letöltöttük és telepítettük telefonunkra az alkalmazást, fizetésnél a bankkártyás vagy banki átutalásos fizetés mellett keressük a MasterCard Mobile logóját: az oldal megfelelő ablakában adjuk meg a telefonszámunkat, és indítsuk el a fizetési folyamatot.

Ezek után kapunk egy értesítést a telefonunkra, amely a fizetés adatait tartalmazza. Az üzenetben szerepel a kereskedő neve, a fizetendő összeg és a fizetési határidő. Végül megadjuk az mPIN kódot, kiválasztjuk azt a bankkártyát, amelyikkel fizetni szeretnénk. Ezután a telefonunkra visszaigazolást kapunk a tranzakció sikerességéről, valamint a webshop oldalán is tájékoztatnak a fizetés megtörténtéről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr735699807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása