Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Akiknek a gyorsan lemerülő mobil a legnagyobb gondjuk...

2013/11/07. - írta: Mobilpénztárca

Izgalmas fejlődést mutat a mobilfizetés világszerte: a legfrissebb kutatások szerint az amerikai okostelefon-használók fele(!) használta már fizetésre, vásárlásra a készülékét. Vannak olyanok is, akik amiatt aggódnak, hogy mobilfizetés közben lemerülhet a mobiljuk...


Az Amerikai Hitelszövetkezetek Szövetségének (CUNA) felmérése szerint minden második ember használja fizetésre, vásárlásra okostelefonját az Egyesült Államokban. A november első napjaiban publikált kutatás fontos megállapítása, hogy az amerikai felhasználók számára a mobilfizetés gyorsasága és könnyedsége jelenti a legnagyobb előnyt, és több nő (54%), mint férfi (46%) használja a technológiát.

A felmérés tanulságaként több, a szaksajtóban megjelent elemzés is megállapítja, hogy nincs már messze az az idő, amikor a telefonok jelentik az elsődleges fizetési eszközt, átvéve a készpénz, a(z Amerikában még mindig népszerű) csekkek, vagy a bankkártyák szerepét. Az okostelefonok ráadásul az elsődleges eszközt jelentik majd a fogyasztók és a pénzügyi szolgáltatók közötti kapcsolattartásban.

atlagosusakoltes.jpg


Még mindig a biztonság a legfontosabb kérdés


A kutatásból az is kiderül, hogy a felhasználók leginkább a mobilfizetés biztonsága miatt aggódnak. A válaszadók 77 százaléka a technológia biztonságosságát is mérlegeli mobilfizetésnél. (Blogunkban többször foglalkoztunk már a mobilfizetés biztonsági kérdéseivel, így azzal is, hogy miért számít magyar fejlesztésű MasterCard Mobile nemzetközi szinten is rendkívül biztonságosnak).

A felmérés érdekessége, hogy az amerikai felhasználók amiatt is aggódnak, hogy telefonjuk esetleg lemerül a mobilfizetés használata közben (és befejezetlenül marad a tranzakció), de aggódnak költségkeretük túllépése miatt is. Sokan pedig a kuponokat, kedvezményeket hiányolják a mobiltelefonos fizetésből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr975618789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása