Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Elképesztő Google Glass-videó: ki hinné, hogy erre is jó lehet?

2013/09/04. - írta: Mobilpénztárca

Egyelőre még lehetetlen megjósolni, hogy hatalmas siker, vagy hatalmas bukás lesz-e a Google Glass, az azonban biztos, hogy a fejlesztők óriási lehetőségeket látnak benne. Természetesen a mobilfizetés sem maradhat ki egy ilyen forradalmi újításból.

Az elmúlt hónapok technológiai, IT-híreit igencsak meghatározta a Google Glass. Azt egyelőre még lehetetlen megjósolni, hogy hatalmas siker, vagy óriási bukás lesz-e a szemüvegbe épített okostelefon, az azonban biztos, hogy rendkívüli lehetőségek rejlenek a technológiában. Természetesen a mobilfizetés és a mobilbankolás sem maradhat ki egy ekkora (feltételezett) sikersztoriból, készültek már különféle koncepciók arra, hogyan is lehetne kihasználni az eszközt az m-payment céljaira.

Ezek a koncepciók a legtöbb esetben a QR-kód (számla, árcímke, csekk) beolvasását követő fizetésen alapszanak, de elképzelhető hang-utasításos pénzátutalás, vagy akár ATM-es készpénzfelvét is a Google Glass segítségével. Amint az alábbi, az ukrán PrivatBank által készített koncepció-videó is mutatja, a lehetőségek izgalmasan széles tárháza vár a felhasználókra.


Azt nagyjából sejtjük, hogy a fizetés technológiai hátterében nem kínál majd óriási újdonságokat a Google szemüvege, valószínűleg eleinte a már működő mobilfizetési alkalmazásokhoz kapcsolják majd az eszközt. Amiben igazán újdonságot hozhat, az a gyors vásárlás, fizetés lehetősége és a felhasználói élmény (a vásárlásra ösztönzés) növelése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr725494222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása