Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A mobilfizetést fejlesztését célozzák meg a magyar szolgáltatók 2013-ban

2013/05/07. - írta: Mobilpénztárca

Komolyan foglalkoztatja a magyar mobilkommunikációs cégeket a mobilfizetés: a 4G mellett ez lehet a 2013-as év igazán nagy dobása, a fejlesztések egyik kiemelt célja.


Az okostelefonok és táblagépek gyors térhódítása, a mobil adatforgalom ugrásszerű növekedése, a kisképernyős eszközök vállalati alkalmazásának további terjedése és a mobilfizetés látványos fejlődése – többek között erre számítanak az idén a hazai mobilszolgáltatók. Bár a nagy hálózatfejlesztések zöme az elmúlt években már megvalósult, 2013-ban is milliárdokat költenek az infrastruktúrára a cégek.

mobillany.jpg
A Magyar Telekom szerint 2013-tól világszerte a 4G veszi át a főszerepet a mobilkommunikáció fejlődésében, az idei lehet az első év, amikor a negyedik generációs mobilszélessáv nagyobb tömegekhez is eljut majd. A társaság szerint az új generációs mobiltechnológia és a 4G-s készülékek használata a mobilinternetezés új dimenzióját nyitja meg, ami drámai adatforgalom-növekedést hozhat.

Hasonló tendenciára számítanak a Telenornál is, így nem meglepő, hogy a vállalatnál az okostelefonokra és táblagépekre szabott tartalmak körének további bővítését tervezik. A cég az idén kiemelten foglalkozik a meglévő állomásai optimalizálásával, hogy minél több ügyfelük számára tegyék elérhetővé a mobil szélessávot. A cég várakozásai szerint az idei év mérföldkő lesz a mobilfizetés szempontjából – mondta el a Világgazdaságnak Kutas István, a társaság kommunikációs igazgatója, aki szerint a mobilos fizetési lehetőségek népszerűvé válhatnak.

Nemzetközi szakmai vélemények szerint is felgyorsíthatja a különféle mobilfizetési lehetőségek terjedését a 4G lefedettség gyors növekedése - ezzel a témával hamarosan bővebben is foglalkozunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr385285520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása