Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Szegeden is fizethetjük a vízdíjat telefonunkkal

2012/10/18. - írta: Mobilpénztárca

Egyre több közműszolgáltatónál fizethetjük be számlánkat okostelefonunk és egy QR-kód segítségével.

Úgy tűnik, egyre több szolgáltató fedezi fel magának a QR-kódos mobilfizetés egyszerűségét és hatékonyságát. Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy olyan szolgáltatásokért, mint például a vízdíj, néhány kattintással az okostelefonunkon keresztül fizetünk majd...

Azok, akik követik a hazai mobilfizetést, tudhatják, hogy olyan nagy telekommunikációs szolgáltatók, mint a T-Mobile, vagy a Telenor már egy éve lehetővé tették, hogy ügyfeleik a postai sorban állás helyett MasterCard Mobile alkalmazással egyenlítsék ki számláikat. Nemrég azonban két közműszolgáltató is csatlakozott a rendszerhez.

A Szegedi Vízmű Zrt. 2012. október 1-től tünteti fel csekkes fizetési móddal készülő számláin a QR kódot, amely a számla egyszerű, gyors kiegyenlítésére szolgál. A felhasználó a MasterCard Mobile alkalmazás okostelefonra történő letöltését követően, bankkártyájának regisztrációja után kezdeményezhet fizetési műveletet. Érdemes sietni, mert a vízmű az első 100 mobilfizető részére a következő számlában 500 forintot ír jóvá!

vizmuszeged.jpg

Nemrég csatlakozott a programhoz a Dunavarsány és Térsége Víziközműveit Üzemeltető Koncessziós Zártkörű Részvénytársaság (DTV Zrt.), így már Dunavarsány, Délegyháza, Majosháza és Szigetszentmárton lakosai is egyszerűen és gyorsan kiegyenlíthetik vízszámlájukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr534854843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása