Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Sok álláskereső nem is hallott erről, pedig...

2012/09/13. - írta: Mobilpénztárca

Aki csak egyszer is használt már QR-kódot, valószínűleg sejtheti, hogy felhasználási területe gyakorlatilag végtelen. Ugyanakkor abba talán kevesen gondolnak bele, hogy ez az egyszerű, ám annál hatékonyabb megoldás akár komoly bevételhez, sőt, egy igazi álommunkához is juttathat minket.


Külföldön egyre elterjedtebb ugyanis, hogy az álláskeresők QR-kódot helyeznek el önéletrajzukon, sőt, extrém esetekben mindössze egy ilyen kódot küldenek CV-jük helyett. A pillanatok alatt generálható QR-kód felhasználási lehetőségeinek csak a fantáziánk szab határt, szinte bármit hozzárendelhetünk: önéletrajzot, névjegyet, fotót, portfóliót, korábbi munkahelyünk, munkánk adatait.

HR-szakemberek ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy Magyarországon még nem igazán terjedt el a QR-kódok ilyen típusú használata, ezért a jelölteket kiválasztó munkatársak jó eséllyel felkapják a fejüket, ha egy önéletrajzon ilyet látnak (feltéve természetesen, ha tudják használni, beolvasni).qrkodcv.jpg

A QR-kód használata ugyanis leginkább arra mutat rá, hogy a pályázó követi az aktuális trendeket, érti és használja a legmodernebb technikákat.

Hogyan készítsünk, mire mutasson?

HR-szakemberek szerint leginkább egy alap névjegyet érdemes beletenni a QR-kódba, így ha a a kiválasztás során el akarják menteni a jelentkező telefonszámát, e-mail címét, egy mozdulattal megtehetik, nem kell bajlódni a számok, nevek bepötyögésével. Ugyanakkor a megpályázott pozíciótól függően egy vagy több linket is hozzá lehet rendelni, melyek bemutathatják a jelentkező a portfóilóját.

QR-kódot pillanatok alatt készíthetünk a neten fellelhető generátorokkal, melyekből akár több száz is a rendelkezésünkre áll. Az elkészítés után ugyanakkor érdemes több alkalmazással, több típusú okostelefonnal leellenőrizni azt, hogy a kód megfelelően működik, és hogy minden esetben a kiválasztott helyekre mutat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr794773602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása