Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Bemutatták a bankkártya nélkül használható készpénzkiadó automatát

2016/05/09. - írta: Mobilpénztárca

San Franciscóban rendezte fejlesztői konferenciáját (Samsung Developer Conference) a múlt héten a dél-koreai okostelefon-gyártó, a Samsung, amely újdonságokkal érkezett a Samsung Pay mobilfizetési megoldás kapcsán. Többek között működés közben is bemutattak egy bankkártya nélkül is használható ATM-et, ami lehetővé teszi, hogy a mobiltelefonunk segítségével jussunk készpénzhez a betéti vagy a hitelszámlánkhoz kapcsolódóan.

Az újdonságot, amelyről mi a mobilepaymentstoday.com-on olvastunk, Natalie Oestman igazgató mutatta be, és azt mondta, hogy a technológia célja, hogy az embereket megszabadítsák a pénztárcájuktól. A mondás persze abból a szempontból vicces, hogy ha az embereknek nem lesz pénztárcája, akkor miben fogják tárolni az automatából felvett készpénzt, de ezen talán gyorsan lépjünk is túl, hiszen ha egyszer a készpénzt teljesen felváltja majd a mobilfizetés, magyarán bankjegyeket már csak múzeumban és gyűjtőknél láthatunk majd, akkor bankautomatára sem lesz szükség. Egyelőre viszont itt még nem tartunk, hiába terjed a mobilfizetés, azért a készpénzre is szükség van. És ilyen esetben azért segíthet, hogy nem kell a pénztárcánkban bankkártyákat tárolni, hanem az amúgy mindig nálunk lévő telefonunkkal tudunk bankjegyekhez jutni. Ráadásul a PIN-kódot felváltja majd a biometrikus (magyarán ujjlenyomatos) azonosítással történő készpénzfelvétel, ami sokkal biztonságosabb, arról nem beszélve, hogy nem fordulat elő, hogy elfelejtjük a titkos kódunkat.

Oestman az előadása alkalmával biztosította a hallgatóságát, hogy a Samsung Knox nevű biztonsági technológiája megvédi a telefonon tárolt kártyaadatokat, az adatokat ugyanis minden esetben titkosítva, biztonságos módon tárolják majd a készülékek. A biztonságot szolgálja az is, hogy ezenkívül tokenes és biometrikus azonosítással is védik a felhasználókat az illetéktelen fizetéstől.

A YouTube-on egyébként egy látványos videó is megjelent, amelyen látható, hogy a Samsung Pay segítségével vesz ki valaki készpénzt egy ATM-nél.

A Droid Life arról számolt be, hogy az ATM-es szolgáltatás elsőként Korea egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójánál, a Woori Banknál lesz elérhető. Arról Oestman a Samsung konferenciáján most nem beszélt, hogy az új ATM-ekkel mikor találkozhatunk majd már országokban is.

Egyébként ahogyan arról a Mobilfizetés blogban korábban már beszámoltunk, az Egyesült Államokban két bank is dolgozik már az Android Pay ilyen célú integrációján. Mindenesetre hogy nekünk magyaroknak mikortól adatik majd meg, hogy a mobilunkkal vegyünk fel készpénzt, egyelőre nehéz lenne megmondani, hiszen még a Samsung megoldásának fogadtatását is csak mos tesztelik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr218691202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.05.09. 21:34:47

Nincs új a nap alatt... Bankkártya nélkül már évek óta lehet pénzt felvenni különböző megoldásokkal, volt már QR-kód, NFC-s telefon, számsor beütése pénzátutalásnál, stb.
A Samsungnak jók a sajtókapcsolatai, ezért tudta ezt világszenzációként eladni.
süti beállítások módosítása