Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Bankkártya nélkül is lehet pénzt felvenni az ATM-nél: mutatjuk a „trükköt”

2016/01/29. - írta: Mobilpénztárca

Az új generációs fizetési technológiák – így a mobilfizetés – az élet olyan területeit is átalakíthatják, amikre a legtöbben nem is gondolnának. Konkrétan akár készpénzfelvételre is használhatjuk a telefonunkat: van olyan ATM, ahol ez már működik is.

A bankok számára kiemelten fontos, hogy minél hatékonyabban kapcsolódjanak rá a fizetéstechnológiai fejlesztésekre. Az már évek óta alapvetés, hogy minél felhasználóbarátabb netbanki felületet fejlesszenek, az elmúlt években az okostelefonos „mobilbanki” alkalmazások kaptak nagy hangsúlyt.

Vannak azonban olyan banki fejlesztések, amelyek első hallásra furcsának tűnhetnek: ilyen például a bankkártya nélküli készpénzfelvétel. Az egyik legnagyobb amerikai banknál, a JPMorgan Chase-nél például már idén megvalósul ez a fejlesztés.

A dolog lényege, hogy az ügyfél egy egyszer használatos kódot kap SMS-ben, amit ha beüt az ATM-be, bankkártya nélkül is megkapja a kért összeget. Egy biztonságosabb megoldás lesz, amikor
az ügyfeleknek elég lesz az automatához érinteni az okostelefonjukat, azaz az ATM-ek is tudják majd használni az újabb telefonokban már meglévő NFC-funkciót az azonosításhoz – írja a USA Today.

A fejlesztés előnye, hogy a hagyományosnál gyorsabb készpénzfelvételt tesz lehetővé, valamint az ügyfeleknek nem kell maguknál tartaniuk a bankkártyájukat. Ami viszont a bankok szempontjából talán a legfontosabb hosszú távú előny, hogy az ügyfelek gyakrabban használják majd a mobilbanki alkalmazásukat.

Mik lehetnek ennek az előnyei?

1. Nincs szükség bankkártyára – az okostelefon mindig kéznél van.
2. Az azonosítás és a biztonság is egyszerűbb lehet - például az újabb okostelefonok ujjlenyomat-azonosításával PIN-kódot sem kell megjegyezni hozzá.
3. Megspórolható a kártya gyártási, kiküldési költsége – ezzel akár az ügyfelek is spórolhatnak.
4. Egyszerűbb követni a pénzmozgást a számlán.

Egyébként az egész közelebb van, mint gondolnánk: katt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr228329484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása