Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Így lehet fizetni az Apple Watch okosórával

2015/05/31. - írta: Mobilpénztárca

Talán az év eddigi legnagyobb tech-slágere az Apple Watch. Az egyelőre meglehetősen drága és nehezen beszerezhető okosóra számos más funkciója mellett fizetésre is használható. Szakértők szerint részben az ehhez hasonló hordozható eszközök jelenthetik a fizetéstechnológia jövőjét.

Bár már tavaly ősszel bemutatták, az idei évre lett igazán nagy sláger az Apple Watch. Az okosóra a legnagyobb sztárok kezén is ott figyel, ezt használják a világ egyik legnépszerűbb énekesnői, mint Beyoncé vagy Katy Perry, de Karl Lagerfeld divtmogul, vagy az új Star Wars film rendezője, JJ Abrams is büszkén hordja.

Az Apple Watch számos funkcióval rendelkezik: beszélhetünk a segítségével, üzeneteket kezelhetünk, és méri a pulzusunkat. Az óra ára átszámítva 130 ezer forinttól indul - de persze Magyarországon hivatalosan még nem lehet kapni.

És persze fizetni is tudunk vele - pontosabban úgy, ha összehangoljuk az Apple Pay fizetési rendszerrel:



Hordozható okoseszközöké a fizetés jövője


Fontos kérdés, hogy ezek az új megoldások hogyan illeszthetők a mobilfizetések egyre gyorsabban bővülő technológiáihoz, tényleg ezek jelentik a mobilfizetés egyik jövőjét?

Az újfajta technológiák egyik legfontosabb kutatóintézetének számító Juniper Research becslése szerint néhány éven belül 100 millió olyan hordható okoseszköz lesz a fogyasztóknál, amivel fizetni is tudnak majd.

A szakértők az okosórákban látnak nagy lehetőséget: az Apple, mint egyfajta globális trend-meghatározó pedig hatalmas lökést adhat ennek a szektornak is.

Ács Zoltán, Európa vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum kutatási-fejlesztési igazgatója szerint számtalan olyan eset lehetséges, amikor jóval egyszerűbb a csuklónkon levő eszközzel fizetni, mint a telefont előhúzni a zsebünkből. A szakember szerint az okosórák elterjedése látványosan nagy lépést jelenthet a mobilfizetési piacon, a különféle mobilfizetési megoldásokhoz kapcsolódva -  jelenleg azonban még a folyamat elején járunk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr197506600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2015.06.01. 12:31:57

Ez a mobilfizetés csak nekem tűnik nagyon gáznak mindenféle biztonsági szempontból?
süti beállítások módosítása