Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Úton van az Android mobilfizetése: ezt tudjuk róla most

2015/04/29. - írta: Mobilpénztárca

Egy hónap múlva rendezik a Google szokásos fejlesztői konferenciáját, a Google I/O-t, amelyen – a szaksajtó értesülései szerint - a Google Android Pay rendszerének működő verzióját fogja bemutatni. Megnéztük, mit lehet tudni most a fejlesztésről.


Úgy tűnik, nincs más választása a Google-nek: az Apple hatalmas térnyerését látva mihamarabb elő kell rukkolnia régóta fejlesztés alatt álló mobilfizetési rendszerével. A hírek szerint az még az idei évben – de valószínűleg csak a második félévben – kezdhet működni az Android Pay.

A Google tehát egy új mobilfizetési megoldást dolgozott ki Android rendszerre. A megoldás biometrikus azonosítással és NFC- kapcsolattal működik majd..

A biztonság a többi gyártóhoz hasonlóan a Google számára is kiemelten fontos. Az Android Pay esetében úgynevezett tokeneket alkalmaznak majd, amelyeket csak egyszer használnak fel - így védi a rendszer a felhasználót az esetleges támadásokkal szemben.
infographic-what-will-android-pay-look-like-featured.jpgA kártyaadatokat a készüléken tárolják, így fizetni akkor is lehet, ha valamiért nem elérhető a hálózati kapcsolat. Sok tekintetben tehát az Android Pay nagyon hasonlít az Apple megoldásához.

A Google egyébként lehetővé tette más fejlesztők és gyártók számára, hogy a saját alkalmazásaikba és rendszereikbe integrálják az Android Pay-t (ilyen fejlesztéssel már találkozhattak olvasóink).

Úgy tudni, hogy a mobilfizetési rendszer bevezetése nem érinti majd a Google Walletet. Bár a sikeressége egyelőre elmarad a várttól, a szolgáltatás a jövőben az Android Payt támogatja majd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr837407550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása