Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Sosem találnád ki, mi a közös a Norbi Update-ben és a Costesben...

2014/06/27. - írta: Mobilpénztárca

Stratégiai kérdés lehet a vendéglátóipar számára a mobilfizetés mielőbbi bevezetése - állítja egy nemrég megjelent tanulmány. Az éttermek számára számos előnnyel jár az, ha a vendégek tudnak náluk a telefonjukkal fizetni.


A Mobilfizetés Blogon többször is foglalkoztunk már az éttermek és az újfajta fizetési technológiák kapcsolatával. A vendéglátóhelyek világszerte újabb és újabb megoldásokat fejlesztenek és/vagy alkalmaznak a mobilfizetés terén is. Egy, a Mobile Payments Today c. szaklapban nemrég megjelent tanulmány egyenesen úgy fogalmaz, hogy stratégiai kérdésként kell kezelnie a vendéglátóiparnak a mobilfizetést saját fejlődéséhez. 

csts.jpg
Az elemzés felsorolja, hogy miért is fontos az éttermeknek, kávézóknak az, hogy komolyan foglalkozzanak a mobilfizetéssel:

  • - a mobilfizetés biztonságos fizetést tesz lehetővé
  • - csökkenti a készpénzhasználatot
  • - lehetővé teszi hűségprogram, pontgyűjtés, kuponok, kedvezményrendszerek egyszerű és biztonságos használatát
  • - erősíti a márkahűséget azzal, hogy részben virtuálissá is teszi az éttermet, "kivezeti" azt a négy fal közül
  • - információkat kaphat a menedzsment a fogyasztási szokásokról, ezáltal könnyebben alakíthatja például a termékválasztékot
  • - mivel a fiatalok nyitottak az új technológiák iránt, egy ilyen rendszer bevezetése nagyban hozzájárulhat új, fiatal fogyasztók megszerzéséhez.

Iparági szakértők egyetértenek abban, hogy az éttermi mobilfizetésnél jelenleg a széles tömegek meghódítása folyik: a fent felsorolt előnyöket egyre többen ismerik fel elfogadói és fogyasztói oldalról egyaránt.

A Costes és a Norbi Update


Talán első hallásra meglepően hangzik, de sok magyar étterem már pontosan tisztában van a fent felsoroltakkal. A Michelin-csillagos Costestől a Norbi Update büféig, a Kistücsöktől a budaörsi KIKA étterméig több tucatnyi magyarországi étteremben, büfében, pizzériában, kávézóban fizethetünk már a mobilunkkal. Az (ingyenes) OTPay alkalmazás segítségével egyszerűen és biztonságosan fizethetünk üzletekben vagy vendéglőkben is.

Az applikációt azon boltokban, éttermekben vagy online kereskedőknél használhatjuk, ahol kint van az OTPay logó, a mobiltelefont ugyanúgy lehet használni a fizetéshez, mint a hagyományos bankkártyákat. A boltok esetében csupán egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni, míg internetes vásárlásnál elég a telefonszámunkat begépelni, így nincs szükség a plasztik kártya fizikai jelenlétére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr966431661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása