Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

20 milliárdos(!) piac lehet jövőre a mobilfizetési Magyarországon

2014/06/14. - írta: Mobilpénztárca

Meglepetés, vagy kezdenek beérni az elmúlt évek fejlesztései? Egy felmérés szerint régiónkban Magyarországon a legmagasabb a mobilos fizetések aránya, jövőre pedig akár 20 milliárd forintos forgalmat is generálhat a piac.


Hazánkban a cseh és a lengyel átlagnál magasabb az okostelefon, azonban jelentősen alacsonyabb a táblagép penetráció - derül ki a PayPal felmérésből. A kutatás ugyanakkor azt is kimutatta, hogy jelenleg hazánkban minden tizedik online fizetés okostelefonról, és minden harmincadik táblagépről történik. Ezekkel a számokkal hazánk első helyen áll a régióban a mobil fizetéseket tekintve, mert míg Lengyelországban az online fizetések 8%-a történik okostelefonról, és 3% táblagépről, addig Csehországban mindössze 7% és 2% az arány.

okostelefonno.jpg
Kiugró arányban fizetnek élelmiszerekért hazánkban hordozható eszközökről, ugyanis az online vásárlások aránya ebben a szegmensben 26%, amiből 12% az okostelefonról és 14% a táblagépről történő fizetések aránya.

A PayPal dinamikus növekedést prognosztizál Magyarországon a mobileszközökről érkező fizetések piacára 2012 es 2015 között. 2012-ben a teljes magyar m-commerce piac 7,5 milliárd forintot tett ki, 2014-re azonban több mint 14 milliárd forintos volumen várható. Ez a PayPal kutatása szerint 2015-re elérheti az évi 20 milliárd forintot is, azaz idei online kiskereskedelmi piaci volumen 8%-át.

A szakértők arra számítanak, hogy az online fizetések a kereskedelem egészének növekedését meghaladó módon válnak egyre népszerűbbé hazánkban. Fokozottan igaz ez a mobileszközökről történő fizetések fejlődésére, amitől ugrásszerű növekedést várnak.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr816300883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása