Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Melyik az a kávézó, ahol hetente 7 millióan fizetnek a mobiljukkal?

2015/02/24. - írta: Mobilpénztárca

Hihetetlenül bejött a Starbucksnak a mobilfizetés: a lánc amerikai kávézóiban hetente(!) 7 millió tranzakciót hajtanak végre a vendégek a mobiljukkal.


Ha van üzletlánc, amelyiknek nagyon bejött a mobilfizetés, az a Starbucks: a világ egyik legnagyobb kávézóláncának üzleteiben csak az Egyesült Államokban 13 millió vendég használja rendszeresen telefonját fizetésre. Sőt, hetente 7 millió mobilfizetési tranzakciót végeznek a vendégek az amerikai Starbucksokban.
sbmf.jpgA Starbucks alkalmazásával egyébként nem csak fizetni, rendelni is lehet. Nem véletlen, hogy a vállalat hangsúlyos szerepet szán az applikációnak a hamarosan beinduló házhoz szállításnál is.

Az sem mellékes, hogy a rendszer a cég hűségprogramját is jól tudja kezelni, sőt, a vendégek borravalót adhatnak, és térképen is megtalálhatják a legközelebbi Starbucksot.

Iparági hírek szerint a rendszert hamarosan több más országban is bevezethetik - nem meglepő módon a következő Kanada lesz. A Mobilfizetés blog információi szerint Magyarországon is tervezik a bevezetését - a fejlesztésnek egyelőre azonban nincs még konkrét céldátuma. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr837209175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása