Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Mobilalkalmazásba építhető fizetési megoldást fejlesztett a Cellum

2015/02/06. - írta: Mobilpénztárca

Bár még csak február elején járunk, talán nem túlzás kijelenteni, hogy máris megérkezett az év egyik legizgalmasabb bejelentése a mobilfizetés világából: a Cellum új mobil szoftvercsomagjával júniustól gyakorlatilag bármilyen mobilalkalmazás mindössze pár nap alatt biztonságos nemzetközi kártyaelfogadási funkcióval bővíthető. Mutatjuk a részleteket.

Új mobilfizetési megoldás bevezetését jelentette be a Cellum a floridai The App Summit konferencián. A Plug and Pay segítségével a cég szuperbiztonságos fizetési megoldását a külsős fejlesztők is akár pár nap alatt beépíthetik a saját mobilalkalmazásaikba. A Cellum hozzáférést biztosít a mobiltranzakciós központjához, amely megfelel a legmagasabb szintű nemzetközi kártyabiztonsági szabványoknak, és több mint egy évtizede tranzakciók millióit kezeli biztonságosan, visszaélés nélkül.

A Plug and Pay teljeskörű szolgáltatáscsomagot takar. A szoftverfejlesztői csomagon (SDK) keresztül elérhető a Cellum szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája, amelyben a titkosított kártyaadat egyik felét a telefonon, másik felét a szerverközpontban tárolják. A fejlesztők emellett hozzáférhetnek a cég fizetési motorjához is, ami világszerte számos pénzügyi szolgáltató mobilfizetési megoldását hajtja. A gyors és könnyű integrációt teljes körű dokumentáció, példakódok és a technikai támogatás segítik.

plp.jpg
A csomag opcionális része továbbá a nemzetközi kártyaelfogadás, amit a Cellum partnereként az európai digitális fizetési szolgáltató Kalixa végez. Ennek köszönhetően a felhasználók hatféle valutában: euróban, amerikai, kanadai és ausztrál dollárban, valamint angol fontban és svájci frankban is fizethetnek.

A bevezetés két fázisban történik majd: júniusig a termék az Európai Unió összes országában működik majd. A második fázisban további országok következnek, és az alap fizetési funkción kívül más műveletek is elérhetővé válnak, mint például a hűségpontok és személyre szabott kuponok kezelése.

"A Plug and Pay átlép a mobiltárcák határain. A kereskedő alkalmazásában egyetlen új gomb jelenik meg, ez a „Fizetek” gomb. A cégcsoportunk mobilfizetési arzenálját ezen az egyszerű és biztonságos felületen kínáljuk most a kereskedők és ügyfeleik számára. A Cellum innovációja a vállalat történetében is mérföldkő, hiszen fennállása során első alkalommal osztja meg az általa fejlesztett technológiát a fejlesztői közösséggel. Ez nemcsak a Cellum gyorsabb nemzetközi terjeszkedését, hanem a mobilfizetés elterjedését is segíti” – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója a floridai Orlandóban rendezett The App Summit konferencián.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr907145975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása