Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Megérkezett a Telenor mobilfizetési alkalmazása

2015/01/04. - írta: Mobilpénztárca

A Cellum fejlesztette a Telenor mobilfizetési alkalmazását - Thaiföld után Magyarországon is. A magyar fejlesztőcég biztosítja a mobilszolgáltató új, decemberben indult mobilalapú banki, pénzügyi és fizetési szolgáltatásainak technikai hátterét. Az új mobiltárcát a jövőben a bankolás mellett folyamatosan új fizetési funkciókkal bővítik.

A Cellum mobilfizetési rendszerére épül a Telenor napokban bejelentett pénzügyi szolgáltatásának telefonos kiterjesztése. A mobilszolgáltató sajátmárkás hitelkártyát dobott piacra MyCard néven, amelyhez a Cellum által fejlesztett MyWallet okostelefonos alkalmazáson keresztül mobilbanki szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára.

A felhasználók a jelenleg Androidon és rövidesen iOS-en is elérhető, testre szabható appban például ellenőrizhetik kártyájuk tranzakciós adatait, beállíthatják és figyelhetik fizetési és kézpénzfelvételi limitjüket.
telenormy.jpgA MyWallet app a következő hónapokban számos további – már nemcsak a Telenor sajátmárkás kártyájához kapcsolódó – mobilvásárlási és fizetési funkcióval egészül ki. A biztonságos, gyors és kényelmes online fizetési lehetőségeket bővíti majd például a MasterCard globális MasterPass szabványának integrációja is.

A Cellum 2014-ben a saját Cellum Mobile Next nevű platformjára építve vezetett be fizetési alkalmazásokat két hazai nagybank – az Erste és az OTP – valamint a Telenor thaiföldi leányvállalata számára is. A várhatóan az éves 1 milliárd forintot meghaladó árbevételű társaság a hazai együttműködések további erősítése és az újabb ázsiai piacok meghódítása mellett az Egyesült Államokban is több szolgáltatást szeretne piacra dobni.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr597040371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása