Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A Tescónál tényleg van ingyenebéd: csak a telefonod kell hozzá

2014/11/15. - írta: Mobilpénztárca

Londonban teszteli a mobilfizetést a Tesco. Az áruházlánc vásárlói egy QR-kód lefotózásával tudnak fizetni.


Nem tett le az újfajta fizetési technológiák bevezetéséről a Tesco - sőt, a nemzetközi tech-sajtó viszonylag gyakran számol be az áruházlánc tesztprogramjairól, vagy konkrétan megvalósult tervekről (az egyik londoni reptéren működő virtuális bolttal már mi is foglalkoztunk).

Néhány hete ismét tesztelt a világ egyik legnagyobb áruházlánca, a PowaTag fejlesztőcéggel közösen: egy londoni boltban okostelefonos alkalmazással tudtak vásárolni. Az alkalmazásban regisztrálhatják bankkártyájukat, betéti-vagy hitelkártyájukat, majd a pénztárnál egy QR-kódot beszkennelve fizethetnek. A Tesco természetesen a gyorsaságra helyezi a hangsúlyt - a marketingkampány szerint 30 másodperc alatt megvalósul a fizetés.
IMG_0105.jpgA mobilfizetést egyébként konkrétan ingyenebéddel népszerűsítette az áruházlánc: az első 500 telefonal fizetőt meghívták ebédelni az áruházban. Az akciót nem véletlenül csatolták a marketingkampányhoz: a boltban leginkább ebédidőben alakulnak ki sorok, a közeli irodák dolgozói ilyenkor szinte megrohamozzák a boltot - a Tesco ezért is szeretne gyorsítani a fizetési folyamaton.

A brit bolthálózatok közül természetesen nem a Tesco az egyetlen, amelyik újfajta fizetési technológiákkal próbálkozik: korábban az Asda és a Sainsbury’s is tesztelt mobilfizetési rendszereket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr676899355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása