Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Sokan, sokszor használják a mobilfizetést Európában

2014/10/15. - írta: Mobilpénztárca

Az európai okostelefon-tulajdonosok több mint felének a telefonján már van vásárlási mobilapplikáció: 100-ból 56-an legalább havonta egyszer vásárolnak is a telefonjukkal - derül ki a MasterCard felméréséből.


Fontos kutatást publikált a MasterCard az európai mobilfizetési alkalmazások használatáról.

A felmérés legfontosabb megállapításai, hogy

  • az európai okostelefon-használók több mint fele már letöltött valamilyen vásárlási appot a telefonjára

  • jelenleg ezen válaszadók 56%-a használja ezeket rendszeresen (havonta legalább egyszer).

  • A megkérdezett európai felhasználók 38%-a tervezi, hogy a következő 12 hónapban fog alkalmazáson keresztül vásárolni.

De milyen alkalmazásokat használunk?

  • A legnépszerűbb vásárlási appok azok, melyek révén mobiltelefon-egyenlegüket tölthetik fel a felhasználók, vagy médiatartalmakat tudnak letölteni.

  • Egyre népszerűbbé válnak azonban a divat- és szépségápolási cikkek vagy a színház-, mozi- és koncertjegyek vásárlására szolgáló alkalmazások is.

  • Míg a biztonság továbbra is fő szempont, a kutatás arra is rámutatott, hogy amennyiben a fogyasztók úgy érzik, hogy egy alkalmazás révén pénzt takaríthatnak meg, vagy leegyszerűsíthetik a vásárlás folyamatát, úgy szívesen vásárolnak még gyakrabban mobil applikációkon keresztül.

mckep.jpg
Chris Kangas, a MasterCard egyérintéses fizetési technológiákért felelős európai igazgatója a felmérés kapcsán arról beszélt, hogy számos kereskedőnek vannak kitűnő applikációi, de a piacok és nyelvek különbözősége miatt nehéz ezek között eligazodni és megtalálni a legjobbat.


A fizetéstechnológiai világcég egyébként nagyszabású nemzetközi kutatást jelentett be: a kártyatársaság szakértők bevonásával összesen 20 kategóriában értékeli és rangsorolja az összes, Európában elérhető vásárlási mobilappot, a felmérés eredményét pedig végül MasterCard Mobil Top App Index néven teszi közzé 2015 márciusában. Természetesen beszámolunk az eredményekről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr676793511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása