Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Sosem találnád ki, mibe fekteti a pénzét Jared Leto

2014/09/18. - írta: Mobilpénztárca

Első hallásra kissé meglepően hangzik, hogy egy tech-cégbe fektette pénzét Jared Leto. Napjaink egyik legismertebb hollywoodi színésze - aki idén a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is megkapta - konkrétan egy mobilfizetési alkalmazásban lát komoly befektetést.

jaredl2.jpg
A 42 éves színész-énekes (Pánikszoba, Rekviem egy álomért, Mielőtt meghaltam) a PayRange nevű alkalmazás fejlesztésébe szállt be egy komolyabb összeggel idén nyáron - írja a csak Jared Leto-ról híreket közlő justjared.com "hírportál".

A PayRange lényegét leginkább az alábbi videóval tudnánk illusztrálni:



Tehát a rendszer működési elve, hogy átalakítanak automatákat, amelyek így már nem csak a készpénzes fizetésre lesznek alkalmasak, hanem mobiltelefon segítségével is kifizethetjük az üdítőt, szendvicset, édességet, stb. Az automatába mindössze egy 49 dollárba kerülő BluKey nevű eszközt kell beszerelni - elvileg ez fél perc alatt is lehetséges -, innentől kezdve az alkalmazás használói Bluetooth kapcsolatot tudnak létesíteni telefonjuk és az automata között.


Az alkalmazásba a felhasználó feltelepíti bankkártya-adatait, majd a megfelelő távolságból egyszerűen kifizeti a terméket. A PayRange minden használat után 3,95%-os jutalékot gyűjt be.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Jared Leto milyen feltételekkel szállt be a startupba, de a hírek szerint a cég augusztusban egy 75 millió dolláros tőkeinjekciót kapott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr1006706777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása