Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Gyorsan nő az OTPay: ezek most a legnépszerűbb funkciók

2014/09/05. - írta: Mobilpénztárca

Május óta érhető el a felhasználók számára az OTP Bank mobilfizetési rendszere, az OTPay. A Mobilfizetés Blog többször is foglalkozott már a Cellum által fejlesztett alkalmazással, most mutatjuk a legfrissebb információkat.


Az OTPay mobilfizetési alkalmazás május óta ingyenesen letölthető bármely, legalább iOS 6 vagy Android 2.3 operációs rendszert futtató okostelefonra, használatához a felhasználónak regisztrálnia és aktiválnia kell legalább egy bankkártyát. Az alkalmazást nem csak az OTP Bank ügyfelei használhatják, regisztrálni lehet az alábbi kártyák bármelyikét:

- MasterCard
-CVC-kóddal ellátott Maestro
-Visa
-Visa Electron
-American Express

Az ingyenesen letölthető OTPay alkalmazás segítségével egyszerűen és biztonságosan fizethetünk interneten, üzletekben vagy vendéglőkben, illetve mobiltelefon egyenleg feltöltést vagy adományozást is könnyedén bonyolíthatunk.

Az applikációt azon boltokban, éttermekben vagy online kereskedőknél használhatjuk, ahol kint van az OTPay logó, a mobiltelefont ugyanúgy lehet használni a fizetéshez, mint a hagyományos bankkártyákat. A boltok esetében csupán egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni, míg internetes vásárlásnál elég a telefonszámunkat begépelni, így nincs szükség a plasztik kártya fizikai jelenlétére. Emellett, az OTP Bank ügyfeleként lehetőségünk van egyenlegünket is lekérdezni, valamint a számlaszám ismerete nélkül, csupán a mobilszám megadásával pénzt is küldhetünk.

A Mobilfizetés Blog értesülései szerint az elmúlt hónapokban gyorsan nőtt az alkalmazással végrehajtott tranzakciók száma. Az OTPay alkalmazásban eddig a legnépszerűbb funkciók az online vásárlás és a telefonegyenleg-feltöltés. Az OTPay-hez csatlakozott kereskedők száma ugrásszerűen növekszik, megnégyszereződött az indulás óta.



Fontos hozzátenni, hogy az OTPay kereskedői hálózatához való csatlakozás meglehetősen egyszerű: az OTP nem vár el számlanyitást a csatlakozó kereskedőktől, bármely hazai banknál vezetett, már meglévő számla használható. Nincsen semmilyen havi vagy fix díja a szolgáltatásnak, nincs szükség POS terminálra, és nincsen egyszeri belépési vagy szerződési díj sem.

Beszéljünk a biztonságról!

Az OTPay felhőalapú fizetési technológiát (cloud payment) használva végez biztonságos tranzakciókat, amelyek során a felhasználónak nem kell kiadnia a bankkártya adatait a kereskedőknek. A Cellum egyedülálló, szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája az elérhető legmagasabb, banki szintű biztonságot nyújtja.

Az ún. „eltört titok” technológia lényege, hogy a titkosított bankkártyaadatok egyik fele a felhasználó mobilkészülékén, a másik fele pedig a Cellum biztonságos szerverközpontjában található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr126667001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása