Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

De tényleg, mikor ugrik már be az Apple a mobilfizetésbe?

2014/06/20. - írta: Mobilpénztárca

Időről-időre feltesszük a kérdést: mi a helyzet az Apple mobilfizetésével? És időről-időre vannak rá válaszok is, nagyobb részben a nemzetközi szaksajtó találgatásaiból, kisebb részben hivatalos Apple-forrásokból. Lássuk, mi a helyzet most, 2014 júniusában!

Egy dolgot 100 (na jó, 99) százalékos biztonsággal kijelenthetünk: az Apple hamarosan be fog lépni a mobilfizetési piacra. Ezt például az is bizonyítja, hogy iparági pletykák szerint a technológiai óriáscég több, a mobilfizetésben igencsak jártas szakembert is leszerződtetett az elmúlt hónapokban, többen pedig azt is tudni vélik, hogy komoly nyitásba kezdtek nemzetközileg is ismert fizetéstechnológiai vállalatok irányába.

Az is egyre egyértelműbbé válik, hogy az iTunes rendszere lehet az, amelyen keresztül az Apple beindítja a mobilfizetést. Több száz millió(!) olyan iTunes felhasználói fiók van jelenleg az Apple rendszerében, amelyhez a felhasználók bankkártyát is regisztráltak - valószínűleg ez jelenti majd az alapot a virtuális pénztárca-szolgáltatáshoz - aminek a részleteit egyelőre kevéssé ismerjük. (Összehasonlításként: a PayPal-nak 200 milliónál kevesebb felhasználója van).

Az egyre valószínűbb, hogy az azonosításhoz a cég ujjlenyomat-érzékelőjét fogják majd használni: a Touch ID valószínűleg rendkívül gyors - és meglehetősen biztonságos - azonosítást tesz majd lehetővé (erről egyébként nemrég érintőlegesen beszéltek az Apple WWDC nevű fejlesztői fórumán).

appmof.jpg


És persze az is kérdés, hogy mikor válhat globálissá a rendszer: a korábbi tervek szerint még az idei évben (praktikusan a karácsonyi szezon előtt) elindul az Apple mobilfizetése, de valószínűleg csak Amerikában. Az tény, hogy ott is hatalmas a piac, azonban ázsiai, európai kereskedőket is szép számmal kell találnia a Cupertino-i székhelyű világcégnek ahhoz, hogy valóban globálisan meghatározó tényező legyen ezen a piacon.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr466387119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.06.20. 21:56:02

De tényleg...hogy lehet ilyen hülye bulvárcímet adni egy blogposztnak? A vesszők hiányoznak itt-ott.
süti beállítások módosítása