Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Már kórházban is fizethetünk a telefonunkkal: nem csak hasznos, menő is

2014/04/30. - írta: Mobilpénztárca

Gyakran meglepő helyekre is "beköltözik" a mobilfizetés - pontosabban egyre több helyen váltja ki a különféle készpénzt, vagy a készpénzmentes fizetési technológiákat.


Mobilfizetéssel egyenlíthetik ki kórházi számlájukat a betegek az amerikai Aspen Valley magánkórházban - adta hírül nemrég a fiercemobilehealthcare.com szakportál. Az intézmény saját mobilalkalmazást fejlesztett ki azért, hogy a betegek fizetni tudjanak az ellátásokért.

A rendszer eleinte csak a kórház számítógépes rendszerére volt telepítve, nagyjából annyi volt a funkciója, hogy kezelje a betegek számláit, befizetéseit. A menedzsment és az orvosok gyakran használták a rendszert táblagépeiken, innen jött az ötlet, hogy továbbfejlesszék.

A mobilfizetési alkalmazás lehetővé teszi a betegek számára, hogy gyorsan és egyszerűen egyenlítsék ki számláikat, a kórház szempontjából pedig azért hasznos, mert azonnal látják, ha a páciens rendezte az igénybe vett szolgáltatás díját, azaz befizette a számláját.

A lapnak nyilatkozó kórházi vezetők szerint a mobilalkalmazás egyfajta marketingelőnnyel is jár: konkrétan elég menő ilyennel "villogni". A (tehetősebb) amerikai páciensek ugyanis kimondottan figyelnek a kórházak technológiai újításaira, és a személyre szabott kiszolgálásra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr96100131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása