Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A kódod helyett csak a hangod kell: ez most a legújabb ötlet

2014/03/31. - írta: Mobilpénztárca

A jelek szerint nem fogynak ki az ötletekből a fejlesztők a mobilfizetés világában. Legutóbb épp hangazonosítással működő rendszerekről érkeztek hírek.


Hangazonosítással működő mobilfizetési rendszereket tesztel több amerikai bank is. A rendszer a "hangom a jelszavam" elven működik, azaz a fizetési tranzakció megerősítéséhez nem numerikus kódra, hanem hangazonosításra van szükség.

Amerikában a U.S. Bank és a Wells Fargo is munkatársaival tesztelteti az új technológiai megoldást (egymástól függetlenül), hivatalos bevezetésről nem tudni.

okteln.jpg
A hangazonosítást a biometrikus azonosítási formák egyik módozataként tartják számon. Nemrég arról számoltunk be, hogy az Apple is biometrikus azonosítással fejleszti mobilfizetési megoldását, igaz, ők a már bevált ujjlenyomat-azonosítót használnák.


Amerikai szakértők szerint a hangazonosítás mellett szól, hogy a felhasználók jelentős része biztonságosabbnak tartja, mint a számkódok begépelését, ráadásul egyre elterjedtebb, és a "felhasználói élményt" is növeli.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr605887771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása