Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Végre lép az Apple: mikor és hogyan fizethetünk iPhone-nal?

2014/02/10. - írta: Mobilpénztárca

Hosszas várakozás, huzavona után úgy tűnik, mégis belevág a mobilfizetésbe az Apple. A remények és az elvárások nagyok, de a gyakorlati megvalósítás egyelőre a ködbe vész.


Bár messze nem látjuk még a fejlesztések végét, sőt, alig vannak még konkrétumok, mégis egyre biztosabbnak tűnik, hogy hamarosan megtudhatjuk, mit tervez az Apple a mobilfizetések területén.

A világ egyik legnagyobb IT cégének januári közlése szerint a vezérigazgató Tim Cook és csapata már javában dolgozik egy új mobilfizetési megoldáson. Cook maga ismerte be, hogy az iPhone 5S készülékben debütált Touch ID (azaz a telefon ujjlenyomat-olvasója) megalkotás is ezt fogja majd szolgálni.

tid.jpg
Piaci elemzők egyébként nagyjából egyetértenek abban, hogy az idei év második felében rukkol majd elő az Apple az új szolgáltatással, mellyel már az iTunes és AppStore digitális áruházak mellett - és nyilván ez a lényeg - akár kézzel fogható, fizikai termékeket is vásárolhatunk. Vannak, akik arra számítanak, hogy az Apple - mivel már így is több százmillió bankkártya adattal rendelkezik - a mobilfizetési szolgáltatást is megreformálhatja és ezen a piacon is rögtön a legnagyobbak közé léphet elő.


A számok mindenesetre a Cupertino-i székhelyű világcég mellett szólnak: a világon már több, mint 400 millió iOS operációs rendszerrel működő eszközt értékesítettek, valamint több, mint félmilliárd iTunes fiók is használatban van. Ilyen hatalmas potenciális felhasználói bázissal az Apple rendszere - legyen bármilyen színvonalú - valóban komoly piaci hatással lehet.

Tim Cook elmondása szerint az iTunes és AppStore megbízott vezetője, Eddy Cue és csapata már jelenleg is tárgyalásokat folytat a különböző partnerekkel, hogy a mobilfizetési szolgáltatást minél hamarabb elindíthassák.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr35808027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása