Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Kéz a kézben a legnagyobb kártyás cégek: nagy dobásra készülnek

2013/10/13. - írta: Mobilpénztárca

Közös fizetési standardok kialakítását tervezi a három legnagyobb kártyatársaság. A MasterCard, a VISA és az American Express az online fizetések és a mobilfizetés biztonságosabbá tételét tűzte ki célul.

Közös fizetésbiztonsági standardok kialakítását tűzte ki célul a három legnagyobb kártyatársaság, a MasterCard, a VISA és az AMEX. A cégek elsősorban az online-és a mobilfizetés biztonságát növelnék, egyben megkönnyítenék a felhasználó dolgát.

mcvisam.jpg
A hírek szerint alapvető változások jöhetnek az ügyfél-azonosítóknál: a jövőben garantálnák, hogy az online kereskedők nem tárolnák az ügyfelek bizalmas adatait, például a kártyaszámot. A javaslat szerint ezentúl nem kell megadni minden adatot a fizetésnél, hanem egyfajta tokent, azaz egyszeri használatra generált azonosítót kap a felhasználó, amivel gyorsabban/biztonságosabban el tudja végezni a tranzakciót.


Az új szabvány ugyanakkor a társaságok felé az eddigieknél több információt nyújtana a tranzakciókról, elősegítve ezzel a csalások felderítését. Sőt, az egyik cél, hogy a token használata előtt az eddigiekhez képest sokkal alaposabban ellenőrizzék a felhasználó "személyazonosságát".

Szakértők szerint a bejelentés fontosságát jelzi, hogy a három nagy szolgáltató együtt tervezi meglépni a fejlesztést, sőt, más, a fizetési piacon működő vállalatok csatlakozását is várják. Az együttműködők nem titkolt célja az okostelefonokon, táblagépeken keresztül zajló fizetési tranzakciók (amelyek száma évről-évre látványosan növekszik) egyszerűsítése, biztonságosabbá tétele.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr415565593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása