Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Új fejlesztés: gyorsabban alakíthatnak ki saját mobilfizetési rendszert a vállalatok

2013/08/02. - írta: Mobilpénztárca

Egy új magyar fejlesztéssel a telefonokban megtalálható SIM-kártyák funkciói nélkül van lehetőség bankkártya adatok, illetve fizetési tranzakciók biztonságos kezelésére és tárolására. Mutatjuk a részleteket.


Európai uniós támogatásból fejlesztette tovább a világviszonylatban is újdonságnak számító mobilfizetési rendszerét a Cellum. A megoldással lényegesen egyszerűbben és gyorsabban alakíthatnak ki saját mobilfizetési rendszert a vállalatok. A MobCard névre keresztelt innováció igazi ereje abban rejlik, hogy sztenderdizáltabbá teszi a folyamatokat, elsősorban a technológiai kapcsolódási pontokon - tudta meg a Mobilfizetés Blog.


Az új fejlesztéssel a telefonokban megtalálható SIM-kártyák funkciói nélkül van lehetőség bankkártya adatok, illetve fizetési tranzakciók biztonságos kezelésére és tárolására, miközben a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók által nyújtott szabvány interfészeket használja a rendszer. A MobCard, mint platform alkalmas arra, hogy az ügyfelek részére olyan mobilfizetési (remote mobile payment) megoldást szállítson a Cellum, aminek segítségével könnyen és gyorsan lehet az okostelefonos alkalmazásokat regisztrálni, majd a pénzügyi műveletekhez szükséges bankkártya adatokat bevinni és biztonságosan tárolni.  A fejlesztésnek köszönhetően lehetővé vált, hogy a különböző bankkártya-rendszerekhez történő csatlakozás sztenderdizált folyamat legyen, gyorsabb és egyszerűbb, mint eddig. A rugalmasan alkalmazható megoldás a legmagasabb kártya- és bankbiztonsági előírások szerint működik, rendelkezik PCI-DSS audittal.

„A mobilfizetési rendszerekben sok szereplő együttműködésére van szükség. Mobilszolgáltatók, bankok, kártyatársaságok és kereskedők hálózatait kell összekötni, egy rendszerbe integrálni. A MobCard egy olyan új megoldás, amely ezt a folyamatot képes még sztenderdizáltabb módon kezelni, így megkönnyítve a mobilfizetés bevezetését partnereink számára” – mondta el Inotay Balázs a Cellum Zrt. stratégiai igazgatója. „Úgy gondoljuk, hogy a MobCard jelentős előrelépést hozhat a Cellum számára nemzetközi viszonylatban is. A mobilfizetés elterjedését eddig gátló tényezők közül jó néhány megszűnhet, illetve lényegyesen egyszerűbbé válhat az új megoldással” – tette hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr645439951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása