Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Hatalmas ütemben pörög a mobilfizetés világa

2013/04/19. - írta: Mobilpénztárca

Merész előrejelzést publikált a Heavy Reading Mobile Networks Insider nevű kutatóintézet. Megállapításuk szerint 2015-re elérheti az 1 billió dollárt a globális mobilfizetési tranzakciók értéke.

A felmérés érdekessége, hogy más kutatócégkhez képest jóval gyorsabb növekedést prognosztizál a mobilfizetés területén. A kutatók - nem meglepő - megállapítása szerint a felhasználók mellett a kereskedők és a fejlesztőcégek is generálják ezt a gyors ütemű növekedést.

Denise Culver, a kutatócég egyik elemzője felhívta a figyelmet arra, hogy 2013-ra a mobilfizetési alkalmazások mér túlléptek a korábbi "menőségből használjuk" státuszon, és beépültek a mindennapokba. "A mobilfizetés fejlődésének megvan az esélye arra, hogy látványosan nagy bevételt hozzon a teljes mobil-ökoszisztéma részére." okostelefonmobilhasznalo.jpg


A szakértők kijelölték azokat az új irányokat is, amelyek globálisan fejlesztésre szorulnak a mobilfizetés területén. Ilyen például az ügyfélszolgálatok javítása, a klasszikus bankokkal való kapcsolat fejlesztése, vagy az, hogy a kereskedőket még inkább érdekeltté tegyék a mobilfizetési megoldások használatában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr735233936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása