Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Akár bankkártya nélkül, a telefonunkkal is vehetünk ki pénzt az ATM-ből

2013/02/09. - írta: Mobilpénztárca

Érintőképernyős, az okostelefonokhoz hasonlóan vezérelhető ATM-et fejleszt egy amerikai cég. A tesztfázisban levő készülék bankkártya nélküli pénzfelvételt is biztosít.

A bankjegykiadó automatáiról ismert amerikai Diebold-cégcsoport új megoldása azon alapszik, hogy (az előzetes banki regisztráció után) a pénzfelvételnél az ATM képernyőjén megjelenő QR-kód beolvasása után a mobileszköz kapcsolódik az automatához, ezután az okostelefon kijelzőjén megjelenik a tranzakció lebonyolítására tervezett felület.

A felhasználó kiválasztja a kívánt összeget, majd az ATM szervere egy egyszer használható kódot küld a telefonra, amit az automata érintőképernyős felületén kell begépelni. A sikeres azonosítást követően a gép kiadja a kért összeget.

Megalkotói szerint a rendszer csökkenti a visszaélések lehetőségét, mivel a tranzakció adatait a telefonon keresztül adhatja meg az ügyfél, az egyszeri alkalommal használható azonosító kód pedig azonnal lejár a tranzakció teljesülését követően.

A hírek szerint a cég egy felhasználók közötti tranzakciós megoldáson is dolgozik: a pénzt küldő személy akár a telefonos kapcsolatai között böngészve kiválaszthatja a tranzakció célszemélyét, majd megadja az átutalni kívánt összeget. Az átutalás címzettje egy egyszer használható kódot kap, amellyel az átutalás összegét egy bankfiókban vagy egy ATM-nél is felveheti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr945066144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása